Het Ebonit Saxofoonkwartet voert op 22 april “Peace, Please!” uit in de Oude Kerk, Dorpsstraat 59 in Zoetermeer. Het gratis concert wordt georganiseerd door Stichting Concerten Oude Kerk en begint om 15.00 uur.

Ebonit 01 grHet Ebonit Saxofoonkwartet bestaat uit Dineke Nauta (altsaxofoon), Simone Müller (sopraansaxofoon), Johannes Pfeuffer (tenorsaxofoon) en Paulina Marta Kulesza (baritonsaxofoon). Deze vier jonge musici afkomstig uit Nederland, Duitsland en Polen, leerden elkaar kennen in de saxofoonklas van Arno Bornkamp aan het Conservatorium van Amsterdam.

Faam

In 2011 richtten zij het Ebonit Saxofoonkwartet op. Het sprankelende ensemble heeft in korte tijd nationale en internationale faam verworven. Het won prijzen in Nederland en daarbuiten, zoals in Italië en Duitsland. Arno Bornkamp zei over het Ebonit Saxofoonkwartet: “Het kwartet is het bewijs van de stelling dat in een goed kwartet het geheel meer is dan de som der delen.” Het programma dat het saxofoonkwartet ten gehore brengt, bestaat uit werken van o.a. Maurice Ravel en Mieczyslaw Weinberg met arrangementen van de tenorsaxofonist Johannes Pfeuffer.

 

Gratis

De toegang is vrij. Voor de continuering van deze bijzondere concerten is Stichting Concerten Oude Kerk Zoetermeer mede afhankelijk van giften van bezoekers in de collectebus bij de uitgang.

 

-advertenties-

-goede doel-