Natuurliefhebbers kunnen zondag 23 april genieten van een rondwandeling in de natuurtuin onder leiding van een natuurgids. De wandeling die start om 14.00 uur, begint bij 't Westpunt in het Westerpark en duurt ongeveer een uur. De wandeling is gratis.

franse scholieren op bezoek in de natuurtuinHet is volop voorjaar, de mooiste tijd van het jaar. Wilde kievitsbloemen, prachtschubwortel, dotterbloemen en meidoorn zijn in bloei. Meerkoeten en waterhoentjes zitten op hun nesten. Waarschijnlijk is er ook al kikkerdril van bruine kikkers te zien. Er zijn nieuwe eendenkorven geplaatst zoals in de uitgebaggerde veenplas. Bij mooi weer ziet u insecten zoals bijen, koninginnehommels en vlinders vliegen.

Onderhoud

Door grootschalige onderhoud van afgelopen winter zijn de verschillende landschappen in de natuurtuin zeer goed te zien. De diverse landschappen op een kleine oppervlakte zorgen voor verschillende milieus met vele soorten planten, die op hun beurt weer aantrekkelijk zijn voor insecten, vogels en andere kleinere dieren.

Gratis

Deelname is gratis, huisdieren mogen niet mee in de tuin. Voor rolstoelen en kinderwagens is de tuin helaas minder goed toegankelijk. Kinderen zijn meer dan welkom. Ook bij slecht weer gaat de wandeling door.

Groepswandeling

Groepen en andere belangstellenden kunnen tegen een kleine vergoeding op andere dagen een rondleiding aanvragen. Voor informa¬tie en aanmelding voor een groepswandeling of meehelpen met het onderhoud van de natuurtuin, neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in de tuin, dan kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief via www.vriendennatuurtuinzoetermeer.nl.

 

Foto's: Tilly Kester

-advertenties-

-goede doel-