20170413 100603Basisschool De Hofvijver is de eerste basisschool in wijk Seghwaert die het Vignet Gezonde School heeft behaald. Dit is een primeur in deze wijk. Beide locaties van de school aan de Velddreef en de Forelsloot zijn nu een landelijk erkende Gezonde School.

20170413 100606Het is dubbelfeest op de Hofvijver, want de school viert ook haar 15 jarig jubileum. Beide feestjes werden donderdag 13 april gevierd door de school, in aanwezigheid van wethouder Isabelle Vugs van Onderwijs. Alle kinderen ontvingen van de GGD een drinkbeker, zodat iedereen volop water kan drinken. Bij het werken aan Gezonde School, wordt de Hofvijver ondersteund door GGD Haaglanden samen met een actieve werkgroep van ouders van de school.

De Hofvijver vindt gezonde schoolomgeving heel belangrijk en gezond eten en drinken past hierin. In alle kleine pauzes wordt door de leerlingen water gedronken, zoete pakjes drinken komen er op school niet meer in! Ook nemen de kinderen drie keer per week fruit/groente als tussendoortje mee naar school en eten zij gezonde lunches. Traktaties zijn bescheiden en gezond.

 

-advertenties-

-goede doel-