Isabelle Vugs 1 Copyright FOTOFLEXNLDe Lokaal Educatieve Agenda (LEA) is vastgesteld, verantwoordelijk wethouder Isabelle Vugs is trots op de bereikte resultaten. De agenda is een werkdocument dat samenwerking tussen kinderopvang, basisscholen, middelbare scholen, mbo, hbo, CKC en Bibliotheek Zoetermeer regelt.

 

"Ik ben blij dat er naast de schoolbesturen nu ook andere partners betrokken zijn bij de ontwikkeling van de LEA. Zo kunnen we kinderen nog beter ondersteunen, zodat elk kind een diploma kan behalen dat leidt naar werk," verklaart wethouder Vugs. "Dit is een ambitieuze agenda, veel meer dan voorheen gericht op een goede samenwerking tussen de verschillende partners," vervolgt ze.

 

Een concrete werkagenda

In 2012 is de Lokaal Educatieve Agenda ‘Samen werken voor de jeugd’ vastgelegd. Deze LEA was voor vier jaar vastgesteld en liep eind 2016 af. De LEA 2017-2020 is ten opzichte van de vorige meer een concrete werkagenda. Naast de gemeente zijn de kinderopvang, het primair, voortgezet, middelbaar en hoger (beroeps)onderwijs, het CKC en de Bibliotheek Zoetermeer bij de vaststelling betrokken. Gezamenlijk kijken zij hoe ze hun middelen zo effectief mogelijk kunnen inzetten. Jaarlijks bespreken de partners in een bijeenkomst, Lokaal Educatief Forum , de verschillende thema’s uit de agenda.

 

Basis voor een stimulerende (leer)omgeving

In de LEA 2017- 2020 zijn diverse thema’s opgenomen die volgens de organisaties bijzondere aandacht verdienen. Enkele van deze thema’s zijn: de ontwikkeling van Integrale Kindcentra (IKC), cultuureducatie, leesbevordering, veiligheid op scholen, aansluiting onderwijs en arbeidsmarkt, aanpak laaggeletterdheid. Per thema hebben verschillende organisaties, de zogenaamde kartrekkers, het initiatief genomen. Zij stelden een korte beschrijving op met daarin het gewenste einddoel en de stappen die daarvoor genomen moeten worden.

-advertenties-

-goede doel-