17498641 242041549593167 3789535562892533536 n copyDe Nederlandse dag van de teckel wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd door ’t Dierenparadijs Zoetermeer op zaterdag 6 mei. Het evenement begon ooit vanuit een stageopdracht, maar is inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijks hoogtepunt voor teckelliefhebbers en bezoekers uit binnen- én buitenland.

De teckeldag wordt gehouden op zaterdag 6 mei van 11:00 tot 16:00, vanuit de Dorpsstraat 136, ’t Dierenparadijs. Maar in de gehele Dorpsstraat zullen deze dag volop teckels te zien zijn!

Vorig jaar hadden zich meer dan 250 teckels aangemeld, er waren zelfs teckeleigenaren uit België en Duitsland. Dit jaar hebben zich al meer dan 300 teckels aangemeld. Vast terugkerende items van dit evenement zijn o.a. de teckellunch, het teckelijs, de fotoshoot en natuurlijk de beroemde teckelwandeling (om13:00) Nieuwe onderdelen dit jaar zijn o.a. de teckelstormbaan en verschillende teckelspellen.

Eerste teckelhuwelijk van Nederland
Om 15:00 uur zal het eerste teckelhuwelijk van Nederland worden voltrokken. Onder toeziend oog van een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand zullen de teckels Boy en Saartje elkaar het Ja-woord geven/blaffen waarna de penningen uitgewisseld worden. Uiteraard dragen Boy en Saartje een speciale trouwoutfit voor deze gelegenheid.

Beroemde Fiepbus
Ook voor mensen die zelf geen teckel hebben is de dag leuk om te bezoeken. Dit jaar komt de beroemde Fiepbus naar de Dorpsstraat, de bus vernoemd naar Fiep Westendorp, tekenares van de wereldberoemde teckel Takkie uit de verhalen van Jip en Janneke. In deze bus, een Engelse dubbeldekker voorzien van alle karakters uit de verhalen van Fiep, kun je verschillende activiteiten doen zoals leuke spelletjes of tekenen.

 

-advertenties-

-goede doel-