afvalZoetermeerders hebben ruim 7.500 kilo textiel gedoneerd voor de zorgboerderij. Dit bracht in totaal 1100 euro op. In juni is de volgende inzamelactie. Alle huishoudens krijgen een textiel inzamelzak in hun brievenbus, die gevuld kan worden en op 6 en 7 juni aan de weg gezet kan worden. Het doel in juni is de natuurtuin in het Westerpark. Wat mag er allemaal in de zak?

Met ruim 7.500 kilo aan textiel was de afgelopen inzamelronde een groot succes te noemen. In totaal is een bedrag van 1.100 euro bijeengebracht en gedoneerd aan de Zorgboerderij in Zoetermeer. Deze actie was in april 2017. In juni dit jaar start een tweede inzameling en dit keer is de opbrengst voor de natuurtuin in het Westerpark. De textielzakken worden begin juni in de brievenbussen gedaan en op 6 en 7 juni worden de gevulde zakken opgehaald. 

 

Wat mag er in de zak?

Veel mensen denken dat het gaat om alleen kleding, maar er maar er mag veel meer in. Zo zijn ook lapjes, schoenen, dekens en tassen van harte welkom. Een ander misverstand is dat kapotte kleding niet zou mogen. Al het textiel is welkom. Goede kleding zal worden hergebruikt en van kapotte of versleten kledingstukken kunnen poetsdoeken gemaakt worden of deze worden verwerkt tot isolatiemateriaal.

 

Foto: chris van dijke
Bron: Gemeente Zoetermeer

-advertenties-

-goede doel-