kantjil scoutsDe scouts van de Ashanti-Groep uit Zoetermeer zijn op de 2e plek geëindigd van de jaarlijkse Regionale Scouting Wedstrijden (RSW). In Pijnacker werd met 18 deelnemende ploegen van 7 scoutinggroepen uitgemaakt wie het beste zou zijn.

De nummers 1, 2 en voor het eerst dit jaar ook de nummer 3 worden afgevaardigd naar de Landelijke Scouting Wedstrijden. Deze worden gehouden in het Pinksterweekend in Baarn. Hier zullen zo’n 650 scouts uit heel Nederland bij aanwezig zijn.

Tijdens de RSW werd er een weekend lang hard gewerkt om zoveel mogelijk punten te verdienen door het beste te zijn in bijvoorbeeld het opbouwen van een kamp. Deze bestaat uit een groepstent en een eigengebouwde keuken. Er moest onder andere gelet worden op ontwerp, hygiëne en veiligheid, maar ook op afvalscheiding. Natuurlijk werd ook de maaltijd en de bereiding gejureerd. Ook waren er punten te verdienen met samenwerking tijdens de diverse spellen en het correct lopen van een vooraf uitgezette tocht, die ook een touwbrug en een slingerovertocht over het water bevatte.

Zondags, na een erg gezellig en vermoeiend kamp, kwam dan de spannende uitslag. Na alle punten te hebben opgenoemd kwam het verlossende woord. De ploeg ‘Abusua’ van Ashanti werd 2e, na de ploeg uit Delft.
In 2015 hebben de Ashanti Scouts ook al meegedaan aan de LSW en eindigden daar op een indrukwekkende 3e plek.

-advertenties-

-goede doel-