Middagprogramma podiumOp de Markt neemt burgemeester Aptroot vrijdag 5 mei om 12.00 uur het Bevrijdingsvuur in ontvangst van de lopers van ARV Ilion dat zij ‘s nachts uit Wageningen hebben opgehaald. Na de opening door de Burgemeester zal Lana Damsma, leerling van IKC Floriant, het vrijheidsgedicht voordragen. Vervolgens is er op de Markt leuk en gezellig vermaak voor iedereen.


Op het Open Podium zijn muziek- en dansoptredens van lokale groepen en bands. De optredens worden verzorgd door: 4½ MEN, ELPHESIS, Mixture, KillFred, CKC Rocks U (Vrijheid Blijheid) en de United Cheers Cheerleaders.

Zowel de jongere als de oudere kinderen kunnen actief aan de slag tijdens het middagprogramma van het Bevrijdingsfestival. Wie het durft kan de 27 meter lange stormbaan trotseren of kan onder begeleiding van Attractiecentrum Zoetermeer veilig een potje sumoworstelen.
Pro Patria zal ook dit jaar weer aanwezig zijn met twee grote trampolines. Op deze trampolines worden demonstraties gegeven, maar jong en oud mag zelf ook de trampolines uitproberen. Na het optreden van de United Cheers Cheerleaders geven ze een workshop cheerleaden voor alle geïnteresseerden.

 

Overige activiteiten op de Markt

middagprogramma trampolineOnder begeleiding van KitzArt kunnen kinderen zich van hun creatieve kant laten zien door in het thema van ‘Bevrijding’ een mooie schildering op het zeil van één van de bouwhekken te maken. Aan het eind van het middagprogramma worden de mooiste schilderingen per leeftijdscategorie gekozen en beloont met een mooie prijs.

SamenLoop voor Hoop, het Rode Kruis en hondentrainingsgroep ’De Goede Combinatie zijn ook vertegenwoordigd met een informatiestand. SamenLoop voor Hoop gaat samen met KitzArt knutselen met kinderen. Het Rode Kruis Zoetermeer verzorgt samen met de hondentrainingsgroep korte demonstraties.

Tussen 12.00 en 13.00 uur kunnen kinderen Elsa (Frozen), Ariël (De kleine zeemeermin) of Spiderman ontmoeten en met ze op de foto. En er staan twee grote legervoertuigen waar kinderen in kunnen zitten en mee op de foto kunnen.

-advertenties-

-goede doel-