IMG 0819De Nationale Herdenking wordt op donderdag 4 mei traditioneel in Zoetermeer gehouden bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark. Het gemeentebestuur nodigt alle inwoners uit de bijeenkomst bij te wonen.

Om 19.25 uur vertrekt vanaf het Stadsmuseum Zoetermeer aan de Dorpsstraat 7 een stille tocht. Voorop lopen de trommelaars van muziekvereniging Kunst en Vriendschap, gevolgd door leden van de scoutinggroep John McCormick. Zij dragen alle kransen en bloemstukken. Burgemeester Aptroot vertegenwoordigt het gemeentebestuur. Ook lopen leden van het Contact Oud Mariniers, vertegenwoordigers van de raadsfracties, diverse verenigingen en de organisatie mee. Wie ook wil deelnemen, wordt door de organisatie vriendelijk verzocht achter de stoet aan te sluiten.

 

Kransen en bloemen

Na aankomst van de stille tocht wordt na The Last Post om precies 20.00 uur twee minuten stilte gehouden, gevolgd door het spelen van het Wilhelmus. Na afloop van het leggen van de kransen en bloemen houdt burgemeester Aptroot een toespraak. Aansluitend draagt Lana Damsma, leerling van basisschool de Floriant het winnende gedicht voor van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

                                        

Tribune Julianalaan

Zoals ieder jaar wordt er voor belangstellenden een zit- en staantribune tegenover het monument aan de Julianalaan geplaatst. Als eerbetoon en afhankelijk van het weer, vliegt ook dit jaar een aantal vliegtuigen van de Rotterdamse Aero Club (RAC) in formatie over het Wilhelminapark. Eén van de vliegtuigen brengt als saluut ‘The Missing Man’ formatie als eerbetoon aan de gevallenen en omgekomen vliegers.

De vlinders die in de struiken hangen achter het monument zijn gemaakt door de basisscholen de Watersnip en de Jacobsvlinder in het project ‘vrijheid geef je door’.

Voor de stille tocht en leggen van bloemen en kransen hebben zich tot nu toe aangemeld:

Alle fracties van de gemeenteraad Zoetermeer

Contact Oud Mariniers Zoetermeer

COC Haaglanden

De Goede Woning

Erasmus College

Rotaryclub Zoetermeer Zegwaart

Historisch Genootschap Oud Soetermeer

Katholieke Bond voor Ouderen

Beraad van Kerken Zoetermeer

Raad voor Ondernemend Zoetermeer

Winkeliersvereniging Dorpstraat

Brandweer Zoetermeer

Stichting Pelgrimshoeve

Gemeente Zoetermeer

Apostolische gemeente

VOMI

-advertenties-

-goede doel-