Prijsuitreiking finale SWKGroep InnovatieprijsBuurtwerk heeft met het innovatieve idee van de Buurt&Zo app de SWKGroep Innovatieprijs 2017 in de categorie achttien jaar en ouder binnengesleept. Cas ging met zijn idee ‘de beweegplaat’ als winnaar van de categorie 4-12 jaar naar huis. De winnaars kunnen nu verder aan de slag met hun idee.


Winnaars SWKGroep InnovatieprijsDe finalisten van Buurtwerk hebben de Buurt&Zo app ontworpen en wonnen daarmee de SWKGroep Innovatieprijs in de categorie achttien jaar en ouder. “Deze app vervangt de kleurenkaart om zorgen en talenten van jongeren in kaart te brengen”, vertellen Nicole, Irma, Myrthe en Julia. “Zowel jongeren als jongerenwerkers kunnen de app gebruiken. De app verlaagt de drempel voor jongeren, scheelt tijd en heel veel papier. Lekker duurzaam en handig dus!”
De negenjarige Cas heeft de beweegplaat bedacht en sleepte daarmee de SWKGroep Innovatieprijs in de categorie 4-12 jaar in de wacht. Op een grote plaat zijn sensoren gekoppeld die energie opvangen. Door mensen erop te laten bewegen, springen, dansen of lopen wordt energie opgewekt. Deze energie wordt in een generator opgevangen. Daar wordt het omgezet in stroom. Zo kan bijvoorbeeld een lamp branden.

Het is het Jaar van Techniek. Daarom is de SWKGroep op zoek naar innovatieve ideeën om onze mooie aarde te beschermen. In Zoetermeer hebben Buurtwerk en Kern Kinderopvang Zoetermeer iedereen uitgedaagd om mee te doen. Ruim 170 ‘Willie Wortels’ zonden hun idee in. De jury koos hieruit zeven finalisten. Ruim 2500 online stemmen telden voor 50% mee in de finale. De andere 50% werd bepaald door de jury bestaande uit Rien de Vries (directeur Dutch Innovation Factory), Nino Bellengé (Health Innovator bij Vital Innovators) en Naz Cosgun (kinderraad BSO). De spannende finale werd georganiseerd in de Dutch Innovation Factory in Zoetermeer. Alle ideeën die de finale hebben gehaald, zijn te bekijken op www.innovatieprijs2017.nl.



Aan de slag met het idee!

“Geweldig dat we nu verder met ons idee aan de slag kunnen”, zeggen de winnaars. Naast een medaille, beker en winnaarscheque mogen zij nu verder aan de slag met het uitwerken van hun idee. Daarnaast brengen de winnaars een uniek bezoek aan de Dreamhal van het Nuon Solar Team. Cas krijgt een speciale workshop waarin hij zijn eigen Nuna (zonne-auto) mag bouwen. De winnaars van Buurtwerk mogen aanwezig zijn bij de wereldrecordpoging van de Nuna, de beste zonne-auto ter wereld, én meerijden in de mission control auto.

-advertenties-

-goede doel-