Foto 01Het Cantemus Chamber Choir uit Cardiff onder leiding van dirigent Huw Williams zingt zaterdag 27 mei een selectie van zijn favorieten met afwisselend enkele orgelsolo's door Ronald de Jong op het Lohmanorgel in de Oude Kerk, Dorpsstraat 59 in Zoetermeer.


Volgens de recensent van de Guardian is het Cantemus Chamber Choir snel een reputatie aan het vestigen als één van de mooiste koren van het land, met een breed repertoire dat zich uitstrekt van de renaissance tot vandaag. Het koor werkt gewoonlijk met instrumentalisten en solisten van nationale en internationale reputatie. Cantemus reist regelmatig en heeft de afgelopen jaren Parijs, Noorwegen, Spanje, Italië, Duitsland en Nederland bezocht. Het heeft ook diensten gezongen in St George's Chapel, Windsor Castle en St Paul's Cathedral. Westmister Abbey staat dit jaar op het programma.


Het concert, georganiseerd door Stichting Concerten Oude Kerk Zoetermeer, start om 19.30 uur en zal inclusief een korte pauze duren tot ongeveer 21.15 uur. Op het gevarieerde programma staan werken van Henry Purcell, Charles Hubert Parry en Benjamin Britten. Het belooft een onvergetelijke avond te worden.
De toegang tot het concert is vrij, maar voor de continuering van deze bijzondere concerten is Stichting Concerten Oude Kerk Zoetermeer mede afhankelijk van giften van bezoekers via de collecte bij de uitgang.

-advertenties-

-goede doel-