zwerfafval2De onderhoudskwaliteit van de openbare ruimte in de stad wordt zichtbaar verbeterd. Het college stelt de raad in de perspectiefnota 2018 voor om het onderhoudsniveau te verhogen door op een slimme manier de onderhoudswerkzaamheden te verbeteren.

Zo wordt onder andere de aanpak van onkruid uitgebreid en de fietspaden en parkeerplekken worden vaker geveegd. Het college wil op deze manier de aantrekkelijkheid van de openbare ruimte vergroten.

Daarnaast blijft er geld beschikbaar voor het zichtbaar opknappen van veelgebruikte plekken in de stad. Het college wil maatwerk in onderhoud en investering op veelgebruikte, zichtbare plekken. Denk hierbij aan het Stadshart, Dorpsstraat, wijkwinkelcentra en rondom haltes van de RandstadRail. Deze plekken worden door veel mensen gebruikt en daar is een grotere investering nodig om de kwaliteit op orde te houden. Er blijft ook geld beschikbaar voor innovaties in het openbaar gebied.

Wethouder Marc Rosier (Openbaar Gebied): ‘Op deze manier kunnen we het onderhoudsniveau in de stad verhogen. Met slimme maatregelen wordt er vaker geveegd en gemaaid zodat de stad er mooier uit ziet. Dat verhoogt de leef- en woonkwaliteit van onze stad.”

De verhoging van het onderhoudsniveau geldt voor 2017 en 2018. Het wordt voorgesteld binnen de al eerder beschikbaar gestelde extra budgetten voor het openbaar gebied.

-advertenties-

-goede doel-