Theater Zonder Grens 1Theater Zonder Grens brengt op zaterdag 3 juni een bijzonder toneelstuk naar de Ichthuskerk in Zoetermeer: Pudding met granaten. Het toneelstuk is een satire waarin de absurditeit van oorlog belicht wordt.

Theater Zonder Grens is een multiculturele theatergroep uit Apeldoorn. Pudding met granaten is een maatschappijkritisch toneelstuk waarin op satirische wijze het gezinsleven en militarisme contrasteren. Het is een meedogenloze afrekening met de bruutheid en het absurde van de oorlog. Pudding met Granaten staat onder regie van Bako Sorany, een Irakese vluchteling. In Irak was Sorany regisseur en dat talent zet hij nu in om vluchtelingen en autochtone Nederlanders bij elkaar te brengen. Theater Zonder Grens heeft al vele mooie producties op de planken gebracht.

Het stuk kent zowel een dramatische als een komische kant en de elementen in het spel lijken niet verenigbaar: de kinderlijke naïviteit van de personen aan de ene kant en de gruwelijke werkelijkheid van de oorlog aan de andere kant. Al met al levert het een aantal intrigerende dubbele bodems en spiegeleffecten op over schijn en werkelijkheid. De hoofdrolspeler heeft een vurig levensdoel voor ogen: het achterhalen van de geheimen van de wereld van oorlog. Ook streeft hij naar het beleven van de puurheid van de aarde, de mens en van de samenleving. Een lange zoektocht brengt hem naar onbekende oorden, maar de werkelijke schat blijkt dichterbij dan gedacht.

De voorstelling begint om 20.00 uur en duurt tot 21.30 uur – er is geen pauze. Pudding met granaten wordt opgevoerd in de Ichthuskerk, Parkdreef 258 2724 EZ Zoetermeer. De toegang is gratis - er is een collecte na afloop.

-advertenties-

-goede doel-