'Dorpsstraat van de toekomst, straat in ontwikkeling'. Dat is de titel van het inspiratiemagazine dat het 'dorpsstraatoverleg' en de gemeente hebben gemaakt om ondernemers en winkeliers te helpen. Het magazine staat vol met tips, sfeerbeelden en ideeën om de uitstraling van de straat te verbeteren en meer eenheid aan te brengen in de straat.

DSC 9672 4 1Het inspiratiemagazine brengt in beeld hoe de Dorpsstraat er in de toekomst uit zou kunnen zien en waar de Dorpsstraat ondernemers naartoe willen werken. Marc Rosier, wethouder Stedelijke Ontwikkeling: “De Dorpsstraat is een straat in ontwikkeling. Met dit soort praktische handvatten helpen we elkaar om het karakter van een uniek winkelgebied in onze binnenstad te benutten.” Margreet van Driel, wethouder economie, vult aan. "Je kunt zien dat de samenwerking tussen de ondernemers in de Dorpsstraat en de gemeente vruchten begint af te werpen.”

Hart

Jantine Huigen en Dennie van Herwijnen, ondernemers in de Dorpsstraat: “In onze straat staat de persoonlijke benadering voorop. Die oprechte interesse in de klant en hart voor onze zaak zijn in het toekomstige beeld van de Dorpsstraat ook buiten op straat te merken en te zien. Daardoor wordt de straat nog gezelliger en persoonlijker.” De ideeën in het magazine en de ondersteuning door een marketingspecialist komen voort uit de Visie Dorpsstraat, de adviezen uit het positioneringsonderzoek, en de opbrengsten uit de eerder georganiseerde pop-up store. 

Eerste exemplaar

Jacques Boonekamp, voorzitter van de ondernemersvereniging en de BIZ Vastgoed, en Jantine Huigen, eigenaar van Spel en Meer ontvingen als eerste een exemplaar van het inspiratiemagazine uit handen van wethouder Marc Rosier, stedelijke ontwikkeling en wethouder Margreet van Driel, economische zaken.

2017 07 10 2Het magazine is te vinden op www.zoetermeer.nl/dorpsstraat 

 

 

Foto boven: Dennie van Herwijnen

-advertenties-

-goede doel-