lesbos 2

 De Zoetermeerders Anita van der Voort (36, masseuse) en Tony Huijsmans (37, sportinstructeur) zijn als vrijwilligers voor de Nederlandse stichting Because We Carry aan het werk in een vluchtelingenkamp op het Griekse eiland Lesbos. Gisteren publiceerde Zoetermeer Actief het interview met Anita. Speciaal voor Zoetermeer Actief houdt zij deze week een blog bij. Vandaag de tweede: ijsfeest in vluchtelingenkamp Kara Tepe. 

Blog: Kara Tepe - maandag 10 juli 2017

Today = Icecreamday! ????

Omdat wij van ambitieuze plannen houden, eigenlijk nooit beren op onze weg tegenkomen (behalve af & toe een troetelbeer dan ?), het hier overdag ongeveer 43 graden in de zon is én wij nog wat budget over hadden, is het plan geboren om voor iedereen op Kara Tepe ijs te regelen.

Yep, ambitieus, we know ? Met super veel meedenk-hulp van Nikos, helpende handjes van het Because We Carry-team, het mooie uitgiftepunt van Movement On The Ground, gierende banden van Billy's autootje én goede driverskills van Tony kwam het ijs zowaar in een nog bevroren staat aan! (...wat overigens echt een godswonder is, want in de auto was het nog eens 5 graden warmer ?).

 

image7 

image7  image7 

Waar we de eerste 10 minuten nog twijfelden of mensen wel wisten dat er ijs was, wisten wij 15 minuten later zéker dat we er heeeel veel kleine vriendjes bij hadden!! ✌?  (Oh ja, volgens mij hadden we nog niet gezegd dat het ambitieus was?! ?)
We hopen maar dat alle kindjes in ieder geval 1 ijsje gehad hebben, of 2 of 4.

 

image7  image7  image7 


Het overzicht was waarschijnlijk tegelijkertijd met onze hooggevoeligheid een blokje om ? No problem, my friend, het was in ieder geval een mooi ijsfeestje?

Liefs van ons ?✨

 

Noot van de redactie: Movement on the Ground is een stichting die ook voor de vluchtelingen aan het werk is in Kara Tepe. Nikos is een 'lokale held' die zich inzet voor de vluchtelingen.

Tekst: Christa van der Hoff
Blog: Anita van der Voort
Foto’s: Anita van der Voort en Tony Huijsmans
Voor meer informatie en voor meer blogs vanuit Lesbos zie facebook.com/DeDromenvangers

 

-advertenties-

-goede doel-