taco2In de zusterstad van Zoetermeer, Jinotega in Nicaragua, lopen verschillende microkrediet projecten. Wethouder Taco kuiper ging op uitnodiging van de EU naar Jinotega en maakte vier vlogs over goede initiatieven in dit door armoede geplaagde land. Vandaag deel 2, Krediet aan vrouwen

Taco vertelt: "Fumdec is een organisatie voor en door vrouwen die microkredieten verstrekt aan groepen vrouwen op zowel het platteland als in de stad Jinotega. Ze beheren een fonds namens Zoetermeer met een omvang van bijna 200.000 euro. De leden van de groepen die krediet ontvangen staan voor elkaar garant. Indrukwekkend was het verhaal van een vrouw die een klein naaiatelier heeft en een periode niet kon werken vanwege een ernstige ziekte. De andere vrouwen in haar groep betaalden in die periode haar rente". Met een deel van deze rente startten ze een nieuwe fonds op.

Taco raakte onder de indruk van de alleenstaande moeder Nora Ramos met zes kinderen. Zij heeft een eigen winkel gestart met behulp van het krediet. Hij maakte hierover twee korte films.

 

Bron: Gemeente Zoetermeer

-advertenties-

-goede doel-