IMG 0509Veel Zoetermeerders wandelen deze week mee in de Vierdaagse van Nijmegen. Gerard Leenders schreef voor onze site een blog om zijn belevenissen bij de wandeltocht bij te houden.

Foto's van de eerste wandeldag:

IMG 0502  IMG 0503 
IMG 0504  IMG 0511 

Dag1: 'we zijn begonnen'

In het ochtendgloren, rond 6 uur, waren meer dan 40.000 mensen op pad. Fantastisch weer, wel wat winderig. De Waal over richting Valburg, dan Elst en Bemmel. Dit jaar is voor het eerst de route richting omgedraaid. In 2006 leverde de oude route veel problemen op voor de hulpdiensten. Het was toen extreem warm en bij bosjes vielen mensen neer langs een smalle dijkweg waar geen hulpdienst goed bij kan komen als er zoveel mensen lopen. Nu lopen we s' morgens deze dijkweg. Dan is het nooit zo warm en hoeft geen beroep te worden gedaan op hulpdiensten.

Elst was weer helemaal top. Enorm veel publiek onderweg. Veel kinderen. Ook weer vele militaire teams die veroveringsliederen zongen. Er waren er ook bij die over het veroveren van het ander geslacht gingen. Die liedjes waren niet altijd even subtiel maar heel internationaal.

Na 20km zag ik de eerste blarenposten volop in actie. Dat belooft wat voor morgen wanneer de temperatuur tropisch wordt.
Vandaag was het blauwe dinsdag. Morgen roze woensdag. De foto' s kleuren dan roze..... Blijf kijken.

vierdaagse 1dag  vierdaagse 1dag2 

De avond vooraf...

Het is maandagavond. Het moment om de vierdaagse van Nijmegen op indringende wijze van start te laten gaan.  Dat doen we op onze 4daagse camping. Ook Zoetermeerders zijn dit jaar weer stevig van de partij. Het dweilorkestje uit Groesbeek helpt ons bij het zingen van het 4daagse lied terwijl de 4daagse vlag wordt gehesen. Tenslotte brengen we een dronk uit op het zo schadevrij mogelijk verloop van de tocht die morgen in de ochtendgloren begint...... Het belooft er warmpjes aan toe te zullen gaan.

IMG 0488  IMG 0479  IMG 0498 

 

Tekst en foto's: Gerard Leenders 

-advertenties-

-goede doel-