vierdaagse dag 2 2Veel Zoetermeerders wandelen deze week mee in de Vierdaagse van Nijmegen. Gerard Leenders schreef voor onze site een blog om zijn belevenissen bij de wandeltocht bij te houden.

 

Dag 2: 'roze woensdag'.
We starten met 800 mensen minder dan gisteren. Vorig jaar waren er veel meer uitvallers na de eerste dag. In deze vroege ochtend zien we bij de start een groep kinderen van 11 of 12 jaar met hun begeleiders. Velen in het roze. Themakleur van de dag.

Deze kinderen lopen als ambassadeurs voor Vriendschap, Vrede en Vrijheid aldus initiatiefnemer Tako Rietveld, voorheen Jeugdjournaal. Onderweg zag ik ze met een blauwe helium ballon als blikvanger. Een geweldige prestatie van deze kinderen. In 4 dagen ruim 120 kilometer lopen!

Vandaag is de lus een rondje Wijchen en Beuningen. Nauwelijks het parcours op of de verwijzing naar roze woensdag is gemaakt: veel deelnemers zijn roze uitgedost. Dan is een blazersorkest over de weg voldoende om er een compleet feest van te maken.

 

vierdaagse dag 2 1  vierdaagse dag 2 3 

Maar kom je Nijmegen weer binnen lopen, dat gaat het pas echt los. Een topdag. Wat een sfeer. Ook al omdat de temperatuur uitnodigde om eventjes publiek te zijn: 32 graden. Prima om te lopen, maar trainings- en loopervaring, het kunnen verdelen van je energie over de dag, is dan best winst. Morgen een stuk koeler.

 

IMG 0509Tekst en foto's: Gerard Leenders 

-advertenties-

-goede doel-