Ruud Steggerda was al 18 jaar directeur van Avalon Evenementen toen hij gevraagd werd om Margreet van Driel op te volgen bij Floravontuur. Die vraag kwam voor hem totaal onverwachts. Na een korte bedenktijd accepteerde hij dit aanbod en moest meteen flink aan het werk.

ruud steggerda“Dit had ik niet zien aankomen. Ik werk sinds 2010 voor Floravontuur op project basis en heb Avalon Evenementen als mijn eigen bedrijf. Margreet sprak mij ineens aan met de vraag of ik ad interim directeur wilde worden van Floravontuur. Een aanbod waar ik eerst even over na moest denken”.

Klassiek op het water 

Qua evenementen is Zoetermeer niet vreemd voor Ruud. Hij was al eerder nauw betrokken bij de ontwikkeling van ‘Klassiek op het water’. Hij werkt op project basis voor vele opdrachtgevers en met deze ervaring werd hij door Floravontuur gevraagd om te ondersteunen bij het Bevrijdingsfestival 2017 en andere evenementen. Hij zou Margreet en haar team ondersteunen, maar zij kreeg de kans om Mariëtte van Leeuwen op te volgen als wethouder en nam deze uitdaging aan.

 

Hectisch

“De kans om een jaar ad interim te zijn bij Floravontuur kon ik niet laten schieten. Maar het is geen kwestie van een simpel ‘ja’. Ik had nog een hoop afspraken liggen bij mijn eigen bedrijf en de evenementen ‘Klassiek’ en ‘Culinair’ stonden er aan te komen. Dat dit hectisch ging worden was mij wel duidelijk”, zegt Ruud. Zijn ervaring bij het organiseren van evenementen kwam hem goed van pas, evenals goed teamwork met de medewerkers van Floravontuur. Ruud is zeker niet ontevreden over de afgelopen evenementen: “Beide evenementen draaiden prima, ‘Culinair’ verliep voor de deelnemende restaurants zelfs nog beter dan vorig jaar. Maar ook de organiserende partners zijn over het resultaat van dit jaar zeer te spreken. Dat doet mij goed!”

Floravontuur

Plannen

Plannen zijn er volop. De stad verandert en Floravontuur verandert mee. Er zal komende tijd meer aandacht komen voor city marketing en verbinding maken tussen de verschillende culturele instellingen in de stad. Ruud: “Ik zit nu echt in een enorme flow, alles wat ik tot nu toe doe vind ik leuk en gaat ook met een goed resultaat. Ik ben nog weinig grote problemen tegen gekomen waar we niets mee konden.”

Een rol van Floravontuur is ook om te zorgen voor nieuwe evenementen in de stad. Floravontuur kan zo’n evenement zelf organiseren, maar ondersteunt ook andere organisaties in het organiseren. Website, social media worden komende tijd flink aangepakt. “We gaan echt niet in één keer alles veranderen en overboord gooien wat goed is, maar wel stap voor stap verder doorontwikkelen.”

 

Toekomst

De kans dat Margreet van Driel terugkomt naar Floravontuur is klein. Het is immers wettelijk verboden om na een wethouderschap meteen weer terug te keren in een organisatie die afhankelijk is van gemeentesubsidie. Ziet Ruud het zitten om langer bij Floravontuur te blijven? “De afspraak is gemaakt voor een jaar. Er is echter nog zoveel werk te doen; het zou zonde zijn van de investeringen en huidige ambities om er na een jaar al een punt achter zetten. Ik doe er dan ook goed aan om voorlopig alle opties open te houden."

-advertenties-

-goede doel-