Eilhlin ten Hoopen is de eigenaar en drijvende kracht achter het ToiToiToi MusicaltheateR: zij geeft musicallessen aan kinderen. Het theater is half juli verhuisd van Lansingerland naar Dekker Sport in Zoetermeer: er zijn betere parkeermogelijkheden en voor de ouders is daar van alles te doen.

CCF13122012 00014

Eilhlin: “Ik voel me een Zoetermeerse. Ik ben niet in Zoetermeer geboren. Ik ben er wel opgegroeid en heb dertig jaar in Zoetermeer gewoond.” In de Zoetermeerse theaterwereld heeft Eilhlin de nodige voetstappen liggen. Ze vertelt dat ze heeft opgetreden bij verschillende groepen zoals Greg en Baud en Waanzin Theater Producties. Ook op het professionele vlak heeft ze haar sporen verdiend en was ze te zien in meerdere Van den Ende Theaterproducties. Ook was ze pas nog te zien bij Stage Entertainment Nederland, dat het succesvolle Elisabeth in Concert op Paleis Het Loo draaide.

Theater leeft

Waarom verhuist ToiToiToi naar Zoetermeer? Eilhlin legt uit: “Theater leeft meer in Zoetermeer dan in Lansingerland en Berkel. Het pand in Lansingerland was veel te groot: ‘s winters was het er te koud, s’ zomers bloedwarm. Bovendien bleek dat er in de omgeving een gebrek was aan parkeerplaatsen. Voor de ouders was er niets te doen. Veel van mijn klanten uit Lansingerland zijn dan ook blij met de verhuizing naar Zoetermeer.” 

logo toitoitoi musicaltheater

Waarom naar Dekker Sport en niet naar bijvoorbeeld het CKC? Eilhlin is heel stellig in haar antwoord: “ToiToiToi moet niet de zoveelste groep worden binnen een gebouw als het CKC. Niet dat er wat mis is met het CKC, maar ik zoek het in het totaalbeeld. Mijn doelgroep is jong en wordt veelal gebracht door ouders of familieleden. Die moeten zich dus ook kunnen vermaken. Bovendien komen veel van die mensen met de auto, dus moeten er voldoende parkeermogelijkheden zijn. Bij Dekker Sport zijn die mogelijkheden er voldoende. De faciliteiten zijn prima in orde, er is een goed restaurant, je kunt er sporten of een schoonheidsbehandeling nemen en er is een speelruimte voor de kinderen. Ik wil alles in eigen hand hebben, dus ik wil ook geen subsidies. En als we een voorstelling doen dan kan dat prima bij Dekker Sport.”

logo toitoitoi musicaltheater

Kinderen

Waarin onderscheid je je ten opzichte van je concurrenten zoals Warm Water Jeugdtheater en Cadenza Theateropleidingen? Eilhlin: “Onze focus ligt alleen maar op musicalles. We geven les aan hele kleine groepen van maximaal 12 kinderen. Bovendien geven we ook les aan peuters en kleuters. Dan is de groepsgrootte zelfs nog kleiner. Er is geen drempel, geen auditie, geen top klas en ook kinderen met een handicap zijn welkom.”

Opgeven

Voor welke periode kunnen kinderen zich opgeven? “In principe geven kinderen zich op voor een seizoen. Het seizoen loopt ongeveer gelijk aan een schooljaar en de lessen beginnen in september en lopen tot eind juni. In zo’n seizoen werken we naar een of twee voorstellingen toe. Met de hele kleine kinderen werken we naar meerdere kleine voorstellinkjes toe en bij de peuters mogen de ouders altijd aanwezig zijn.”

Zangles

Wat doen jullie nog meer buiten de musical lessen om? “Op dit moment geven wij ook individuele zanglessen, op verzoek geven we ook auditietrainingen. Voor de zakenwereld geven we ook lessen spreken in het openbaar of andere trainingen, maar onze focus ligt toch vooral op de musicallessen.” Wanneer ga je beginnen met de lessen? “De lessen beginnen op 2 september”.

Tekst: Alexander Pil

-advertenties-

-goede doel-