Veel Zoetermeerders wandelen deze week mee in de Vierdaagse van Nijmegen. Zoetermeerder Gerard Leenders schreef voor onze site een blog om zijn belevenissen bij de wandeltocht bij te houden. 

Dag 4: 'de Finale'

 

 finale Met 3300 deelnemers minder dan aan het begin van de 4daagse vertrokken we voor de laatste dag. Het weer gedroeg zich perfect. Zonnig met een temperatuur die zou oplopen naar 24 graden. In de eerste helft zit een kilometers lange dijk. De weg is smal in verhouding tot het aantal mensen dat daar loopt. Je kunt je eigen tempo niet goed lopen. Toch lukt het om gemiddeld tempo 6 te lopen, ondanks een enkele blaar. Rond Malden begint het ware feest: een lange weg naar de finish maar met veel publiek dat je aanmoedigt.
 image2 copy Via Gladiola wordt die lange weg op dat moment genoemd. De gladiolen die je van het enthousiaste publiek krijgt, helpen om de vermoeidheid opzij te zetten. 'Een klein stukje nog'......heb ik vaak gehoord; goed bedoeld. Aan de finish de 14de onderscheiding. Samen met mijn vrouw. Een 4daagse vol positieve sfeer, ook dankzij die lopers op onze camping.

Tekst en foto's: Gerard Leenders

 

 

'

-advertenties-

-goede doel-