SAM 2929 SAM 2933

Vandaag is het buiig en is er nog meer regen voorspeld. Toch weet het publiek de weg naar het Nicolaasplein in grote aantallen te vinden. Veel mensen komen op de fiets naar het evenement en de fietsenstalling in de Dorpsstraat staat dan ook goed vol.

Al direct bij de toegang van het terrein vinden we de muurschilderkunstenaar Tobias Becker Hoff bezig met het maken van een muurschildering. Het onderwerp is een bijenlandschap, dat al goed vordert.

SAM 2934 SAM 2938

Op het terrein is het gezellig druk. Veel mensen staan in de buurt van het podium. De reden is al gauw duidelijk, Wild Organ & Drums starten met hun optreden. Wat verder van het podium af kan je echter nog een prima zitplaatsje vinden en is de muziek ook nog goed te horen.

Verder rondkijkend blijkt dat de er aan gedacht is om het ook voor de allerkleinsten gezellig te maken. Er is een zandbak met een klimtoestel gemaakt van pallets waarop veel kleine kinderen spelen. Iselle en Mirelle vermaken zich heerlijk onder het toeziend oog van hun moeder. Trots laten de kinderen de takjes zien die ze in het zand gevonden hebben.

SAM 2936 SAM 2937

Een stukje meer naar het water wordt door de wat grotere kinderen hard getimmerd aan een piratenschip. De kinderen zijn druk bezig met sjouwen en zagen van stukken hout. Diverse ouders geven goedbedoelde adviezen of helpen een beetje mee.

Bij de ingang zijn er nog een tweetal tenten geplaatst, hier zijn kinderen bezig om bij atelier la Rouge een sfeerlicht te versieren. Over het hele terrein staan verschillende eetkarren en drankkramen. En ook voor een ijsje hoef je het terrein niet te verlaten.

 

Tekst en foto's: Alexander Pil

Nog meer foto's door: Gerard van Warmerdam, foto.vwarmerdam.nl/2017/Zondag-in-t-Park-2017-2

 

-advertenties-

-goede doel-