DSC 3076

 

Het bestuur van de stichting Hof van Seghwaert, de grote, 200 jaar oude perenboomgaard in de wijk Seghwaert, kan opgelucht adem halen. De gemeente gaat een nieuwe gebruikersovereenkomst met de Hof aan voor een periode tot 2027.

DSC 3076De overeenkomst wordt op vrijdag 25 augustus ondertekend tussen de gemeente en de stichting. Op die dag opent wethouder Isabelle Vugs (onderwijs, zorg en welzijn) ook het gloednieuwe onderkomen: de werkschuur. Vrijwilligers leggen hier momenteel de laatste hand aan. In de mooie houten schuur, die 24 vierkante meter groot wordt, kan geschuild worden bij regen. Het wordt ook een ruimte waar workshops worden gegeven en waar het bestuur van de stichting vergadert. Er kan een kopje koffie of thee gedronken worden. Ook komt hier een winkeltje in waar de oogst uit de tuin (groenten, maar ook perensap en honing) wordt verkocht. De wijktuin wordt draaiende gehouden door 50 vrijwilligers.

Pachter

Op 11 september 2015 was wethouder Vugs ook al van de partij. Toen opende ze de tuin, die jaren was verwaarloosd nadat de pachter ermee was opgehouden. Komende vrijdag besteedt Zoetermeer Actief uitgebreid aandacht aan de Hof van Seghwaert in de serie Zoetermeer Natuurlijk Groen.

 

Tekst: Christa van der Hoff   

-advertenties-

-goede doel-