Nieuwsgierig naar de veranderingen in en rond het Stadstheater? Caroline Das, de enthousiaste manager marketing en servicebalie, vertelt: “Het Stadstheater gaat zich uitdrukkelijk meer met de buitenomgeving bemoeien. In de plaats van het oude restaurant-bargedeelte komt een nieuw, volwaardig restaurant met een aparte keuken en een overdekt buitenterras voor 80 tot 100 zitplaatsen.”

restaurant stadstheaterHet restaurant gaat zeven dagen per week open en zal de theatersfeer naar buiten brengen door het als thema mee te geven ‘Bringing Backstage Frontstage’. Er is dus een duidelijke link met de theaterbelevenis. Maar het restaurant zal voor iedereen toegankelijk zijn en is ook open als er geen voorstellingen zijn. De naam van het restaurant wordt Stagekitchen & Cafe. “Het Stadstheater is dus nooit meer dicht,” zegt Caroline. "En dat betekent ook dat we meer personeel nodig hebben, bijvoorbeeld in de keuken en bediening." Het is de bedoeling dat het restaurant 28 september de deuren opent.

Bij binnenkomst in het theater zal het niemand ontgaan dat er veel is gesloopt. Op de vraag wat er allemaal gaat veranderen in het theater haakt Caroline gelijk in met het nieuws dat alle sloopwerk vandaag is afgerond en dat vanmiddag met het personeel wordt gestart aan de nieuwbouw. “De reden daarvoor is dat het theater toe was aan een opfrisbeurt, maar dat er even gewacht is totdat de inrichting van de omgeving gereed zou zijn”. 

 

Extra servicebalie

Al wandelend naar de benedenetage geeft Caroline uitleg over de veranderingen die verder worden doorgevoerd. “De servicebalie beneden wordt verbeterd, maar ook bij het restaurant boven komt een servicebalie. De garderobe wordt verplaatst naar bij de ingang beneden links in de hoek zodat het oude garderobegedeelte vrijkomt voor een bar en meer zitjes. De bedoeling is dat de beneden- en de bovenetage gescheiden van elkaar service kunnen verlenen aan de verschillende groepen bezoekers.“

podium stadstheater copyPodium

Als we op het podium gaan kijken, dan zien we dat ook hier hard wordt gewerkt. De oude trekkenwand blijkt te zijn verwijderd en er wordt hard gewerkt aan het voorbereiden van de plaatsing van de nieuwe en betere trekkenwand.  Caroline geeft aan dat alles eigenlijk op schema verloopt en dat de harde deadline - het begin van het nieuwe theaterseizoen - voor alle activiteiten geldt. De verbouwingen brengen ook veranderingen met zich mee van personele aard. Er zijn bijvoorbeeld koks nodig en meer bedienend personeel.

Zomerprogramma

Waar gaat nu buiten de verbouwing om de aandacht nog meer naar uit? Caroline: “De aandacht ligt nu al bij het samenstellen van de theateragenda voor het seizoen 2018 - 2019. De uitdaging daarbij is, dat ook in de zomermaanden activiteiten worden aangeboden.” Ze vervolgt: “De gedachte is ook om te kijken hoe meer amateurgezelschappen in het Stadstheater hun producties kunnen gaan uitvoeren. Als amateurgroepen hierover al ideeën hebben, dan mogen zij natuurlijk altijd contact met ons opnemen.”

360°

Op en in het programmaboekje 2017 - 2018 staat bij diverse voorstellingen 360°. Waar staat dit voor? “360° staat voor de verandering die wij willen doorvoeren. We willen af van de traditionele gedachtegang dat we alleen in het theater zelf voorstellingen brengen. 360° staat voor de paraplu waaronder wij in en buiten het pand theaterbelevingen willen gaan brengen. Hierbij kan je denken aan films gebracht door Cameo filmhuis, (theater)festivals, het comedy café maar ook aan de populaire pubkwis. We gaan de omgeving rond het theater nadrukkelijk gebruiken om meer beleving en dus ook leven en gezelligheid rond het theater te brengen. Daarom gaan we Cultuur Lokaal al dit jaar ook bij het theater op twee podia brengen en niet meer op verschillende locaties in het Stadshart”.

Caroline Das 2

Caroline Das

Voor veel mensen is Caroline Das een bekende figuur. Op haar werk is ze altijd bezig met dienstverlening. Als je het Stadstheater bezoekt, dan heb je een grote kans dat je Caroline opgewekt lachend tegen komt.  Maar ook buiten het Stadstheater is Caroline Das druk bezig in de culturele hoek. Ze acteert zelf ook en was pas nog te zien in de Addams Family. Maar ook regisseren doet Caroline regelmatig. Zo vormde ze samen met Yuri Niekerk het regisseursduo bij de kerstproductie Elf de Musical.

 

 

Tekst: Alexander Pil

Foto’s: Stadstheater

-advertenties-

-goede doel-