janhageOp zaterdag 26 augustus zal Jan Hage het maandelijkse Orgelconcert verzorgen op het monumentale Lohman-orgel in Zoetermeer. Jan Hage is organist van de Domkerk in Utrecht, waar hij onder andere het grote Bätz-orgel bespeelt.

Hij studeerde orgel, muziektheorie en muziekwetenschap bij verschillende Utrechtse opleidingsinstituten, en studeerde orgel aan het Conservatoire in Boulogne-Billancourt, Frankrijk. Jan Hage ontving internationale prijzen en onderscheidingen. Hij geeft vele concerten in binnen- en buitenland en maakt radio-, tv- en cd-opnames.

Als componist schreef hij werken voor orgel en ensembles. Op het programma staan werken van Johann Sebastian Bach, Mendelssohn-Bartholdy, Joseph Rheinberger en improvisaties.

Het concert is van 15:00 tot 16:00 uur in de Oude Kerk (Dorpsstraat 59).

Toegangsprijzen:

t/m 17 jaar: gratis

18 t/m 64 jaar: € 10

65 jaar en ouder: € 7

korting voor donateurs en houders ZoetermeerPas

 

Lunchpauzeconcert in Oude Kerk

Woensdag 30 augustus zal het wekelijkse lunchpauzeconcert in de Oude kerk (Dorpstraat 59) worden gegeven door Joukeline Sizoo (harp). Dit concert zal het eerste Lunchpauzeconcert zijn na de zomervakantie .

Er is weer een mooie en boeiende serie concerten georganiseerd door St. Concerten Oude Kerk. Veel bekende, maar ook nieuwe gezichten in de concertenreeks die al 15 jaar wordt gehouden in de historische Oude Kerk van Zoetermeer. De concerten mogen zich verheugen in een groeiende belangstelling, mede doordat de musici die optreden zijn allen professioneel actief zijn. Sommigen staan aan het begin van hun carrière en anderen zijn reeds vele jaren actief. Het niveau is zonder uitzondering zeer hoog te noemen.

Aanvang concerten 12.45 uur. De toegang is gratis (collecte bij uitgang)

 

-advertenties-

-goede doel-