last 5 jDe Broadwaysensatie ‘The Last Five Years’, een musical die voor de Zoetermeerse theatergroepen Storytellers en Theaterhart geregisseerd wordt door Jessica Fuchs, is een voorstelling vol muziek, gelach en tranen. Het stuk wordt gespeeld op zaterdag 26 en zondag 27 augustus op het podium van park Palenstein in Zoetermeer.

Jessica Fuchs, de regisseur van deze musical. Fuchs vertelt: “Ik heb jaren geleden de voorstelling kunnen bekijken en dit stuk is me altijd bijgebleven. Het is een stuk dat ik graag wilde brengen met inbreng van mijn ideeën en uitvoering”. Het verhaal wordt gespeeld door slechts twee spelers.  De muziek wordt verzorgd door een live spelend combo. En om de uitdaging compleet te maken spelen we het stuk ook nog in de open lucht tegenover het CKC gebouw in park Palenstein.

De schrijver van ‘The Last five Years’ is de Amerikaan Jason Robert Brown. Het is een semi-autobiografisch verhaal en de musical geeft een realistisch beeld vol met humor en drama over het begin en einde van een relatie tussen Cathy en Jamie. De twee spelers vertellen hun verhaal en maken gebruik van ongebruikelijke tijdlijnen. Het is geen eenvoudig stuk. Het verhaal van de musical wordt verteld in 14 prachtige liedjes.

Deze musical wordt uitgevoerd door Solveig van Wijngaarden en Maarten Kat en is een samenwerking is tussen Theaterhart en Storytellers. Beide spelers zijn na verschillende auditierondes uit ruim 20 auditanten geselecteerd en hebben binnen anderhalve maand het stuk ingestudeerd.  Dat kon alleen maar door ook overdag te repeteren en soms lange repetitiesessies te doen. “Het stuk is een éénakter en is echt pittig om te spelen, omdat je in een keer door moet”, aldus Solveig van Wijngaarden. “Als je een fout maakt, dan moet je het ook zelf oplossen.”

De muziek wordt verzorgd door een combo van vier muzikanten (Deborah Thoen-de Jong, Marije Fagginger Auer, Herman Schutten en Richard FitzHugh).

 

Echt theaterdier

jessica fuchsJessica is vooral een ervaren en gedreven theatermens. Zij is zangcoach en acteerdocent en ze schrijft ook zelf toneelstukken. Ook is ze vaak zelf acterend of regisserend bezig. Jessica heeft theater en dramaturgy gestudeerd bij de Universiteit Utrecht. Ze heeft bij de Theaterfabriek in Rotterdam haar Regieopleiding gevolgd. Met de theatergroep Spot heeft ze diverse stukken geregisseerd en ook landelijk prijzen behaald. In Zoetermeer en omgeving kennen we Jessica spelend of regisserend in stukken bij Greg en Baud Productions, de Storytellers, de toneelgroep Waanzin en Theaterhart.

Tickets en meer info beschikbaar op: www.thelast5years.nl.

Tekst Alexander Pil

Foto's Storytellers

-advertenties-

-goede doel-