Facebook algemeenEen driegangenmenu met mes en vork bij een van de Zoetermeerse McDonald’s-vestigingen? Een zomerse picknick bij Happy Moose aan de Noord-Aa? Een hippe lunch met dj –Lunchbeat-  bij The Old Pal? Het kan allemaal op de eerste Week van de Horeca. Bruisend Zoetermeer organiseert deze van komende zaterdag tot en met vrijdag 1 september bij zo’n 38 zaken in de hele stad.

Ook twee nieuwe restaurants in Cadenza, het nieuw stukje Stadshart, doen mee: Soso en Woodstone Pizza and Wine. Organisator Mark Merckens van evenementenbedrijf DN Leisure en eigenaar van Doppio Espresso Zoetermeer vertelt: “De week wordt in de horeca-gelegenheden zelf georganiseerd. Daardoor kunnen er meer zaken meedoen en is Bruisend Zoetermeer heel divers.” Het grote Stadsdiner aan de Dobbe, dat zaterdag wordt gehouden als aftrap voor het festijn, is volgeboekt. Er gaan 150 mensen dineren onder wie wethouder Robin Paalvast.

Er zijn lunchacties en speciaal geprijsde Bruismenu’s. Ook verder is het aanbod zeer divers. Bij Queen of Hearts kan je verschillende soorten bier proeven. De Italiaanse trattoria Di Niente in de Dorpsstraat organiseert aan een lange tafel een typisch Italiaans familiediner. Bram Ladage heeft een krokante kipfiletburger voor 2 euro. Let op, voor veel aanbiedingen is reserveren verplicht! Je kunt alle acties terugvinden op de site van Bruisend Zoetermeer: www.bruisendzoetermeer.nl/horeca-acties

 

mark merckens

 

Bezoekers

Merckens kan niet aangeven op hoeveel bezoekers Bruisend Zoetermeer voor deze eerste editie precies mikt. “Wel kan ik zeggen dat we in deze week op 25% horeca-bezoekers meer rekenen dan in een normale week.”

Zowel Zoetermeerders als mensen van buiten Zoetermeer worden door de speciale acties verlokt tot een bezoekje aan de Zoetermeerse horeca, is de bedoeling. Onderzoeksbureau Seinpost maakte eind 2016 een Marktscan. Daaruit bleek dat veel Zoetermeerders nog in Den Haag of Leiden gaan eten. “Met Bruisend Zoetermeer willen wij de Zoetermeerse horeca in de spotlights zetten,”aldus Merckens.

Het idee voor Bruisend Zoetermeer ontstond bij het bespreken van de gemeentelijke horecavisie eind 2016. “Wij hebben daarna gekeken naar steden als Leiden en Reeuwijk, waar al succesvolle horecaweken zijn. Leiden trekt jaarlijks tussen de 14 à 15.000 bezoekers,” weet Merckens.

Als Bruisend Zoetermeer aanslaat, wordt het een jaarlijks terugkerend evenement. Merckens ligt vast een tipje van de sluier op: “We willen er volgend jaar ook een terrassenfestival bij organiseren.”

 

Tekst Christa van der Hoff  

Foto rechts: Mark Merckens

-advertenties-

-goede doel-