20170826 110437De Week van de Horeca is zaterdagavond op spectaculaire wijze van start gegaan met het Stadsdiner op de Dobbe. Werkelijk alles was uit de kast getrokken om de gasten te vermaken en te laten genieten van culinaire hoogstandjes. Het Stadsdiner werd bijgewoond door maar liefst twee burgemeesters, naast burgemeester Aptroot was ook de burgemeester van de Week van de Horeca aanwezig.

"Burgemeester Aptroot had aanvankelijk wat last van concurrentiegevoelens", aldus de horeca-burgemeester, "maar voor vanavond ben ik de burgemeester van het Dobbe-eiland!. Het is fantastisch, we hebben alleen maar tevreden burgers vanavond, wat kan een burgemeester zich nog meer wensen!"

20170826 110311  20170826 110392 

Alle 120 gasten werden bij aanvang van het diner opgewacht door twee stadsomroepers, die iedereen aankondigden. Vervolgens stonden twee herauten met trompet klaar om de gasten met trompetgeschal binnen te halen. Na dit warme welkom stond de gasten aan tafel nog een verrassing te wachten: de bediening liep deze avond óver de tafels om iedereen te voorzien van de heerlijke culinaire gerechten. Terwijl de gasten smulden van de runder diamanthaas en side dishes vonden diverse optredens plaats op het podium tussen de borden en schalen: Harpe Davids verzorgde een optreden, evenals de zussen Maaike en Saskia Koele en Bart van de Meer trad op met een klassiek zangstuk.

De catering werd verzorgd door Smaak en Vermaak uit de Dorpsstraat, die een culinair driegangen menu presenteerden vanuit de veldkeuken die op het Dobbe-eiland was neergezet. Een prima teamprestatie van koks en bediening die uitstekend samenwerkten. Restaurant The Happy Moose voorzag intussen iedereen van drinken.

 

20170826 110444  20170826 110475 

Week van de Horeca geopend

Met het Stadsdiner aan de Dobbe is de Zoetermeerse Week van de Horeca geopend. Organisator Mark Merckens was zeer tevreden over het diner en de grote belangstelling, de 120 beschikbare plaatsen waren snel uitverkocht. Het idee voor de Week van de Horeca ontstond al een aantal jaar geleden, om de zeer gevarieerde horeca in de stad te laten zien aan een groot publiek. 

Tot komende vrijdag kunt u terecht bij 38 horecazaken in Zoetermeer, die allemaal een eigen aanbieding of actie hebben. Er zijn lunchacties en speciaal geprijsde Bruismenu’s. Ook verder is het aanbod zeer divers. Bij Queen of Hearts kan je verschillende soorten bier proeven. De Italiaanse trattoria Di Niente in de Dorpsstraat organiseert aan een lange tafel een typisch Italiaans familiediner. Bram Ladage heeft een krokante kipfiletburger voor 2 euro. Let op, voor veel aanbiedingen is reserveren verplicht! Je kunt alle acties terugvinden op de site van Bruisend Zoetermeer: www.bruisendzoetermeer.nl/horeca-acties

 

Tekst en foto's: Mark en Rita Neijssel

Video door: Fred  Wolters, Wolters Producties

 

-advertenties-

-goede doel-