sh Spazio 2De eigenaar van het Stadshart is van plan om het winkelcentrum te verkopen. Het Frans-Nederlandse vastgoedfonds Unibail-Rodamco wil alleen inzetten op de grootste winkelcentra van Europa. Ook willen zij zich richten op 'The Mall of the Netherlands in Leidschendam-Voorburg. Dit heeft het Financieel Dagblad naar buiten gebracht.

Het gaat volgens het Financieel Dagblad niet alleen om Zoetermeer, maar ook om het winkelcentrum in Almere. De eigenaar, Unibail-Rodamco, ziet dat de Nederlandse winkelcentra een stuk minder presteren dan in andere Europese landen. Ook is het voor de eigenaar belangrijk dat ze alle winkels in een winkelcentrum in eigen beheer hebben. Dit hebben zij in Zoetermeer niet. Hier is een deel ook nog van beleggers MN, Synchroon en Altera, waardoor Unibail-Rodamco het Stadshart niet naar eigen inzichten in kan richten.

De directie van Unibail-Rodamco heeft nog niet op deze informatie gereageerd. De mogelijke verkoop is opvallend omdat er de laatste jaren flink in het winkelcentrum is geïnvesteerd. Zo zijn er veel nieuwe winkels bijgekomen en worden winkels vergroot. Ook het nieuwe Cadenza (eigendom van Synchroon) heeft het Stadshart een stuk groter gemaakt.  

 

The Mall of the Netherlands

In Leidschendam-Voorburg werkt Unibail-Rodamco hard aan hun nieuwe trots, The Mall of the Netherlands. Zij hebben hier zeer hoge verwachtingen van. Naast dit winkelcentrum met een regiofunctie, zal Unibail-Rodamco ook hun Stadshart Amstelveen willen behouden. 

Het Financieel Dagblad ziet voldoende bewijs voor een komende verkoop, maar schrijft ook: "Zowel Otto Ambagstheer, directeur Benelux van Unibail-Rodamco als Jeroen Lokerse, managing partner van C&W zegt niet in te gaan op geruchten in de markt". Het is onduidelijk wanneer Unibail-Rodamco officieel bericht hierover naar buiten zal brengen.

 

-advertenties-

-goede doel-