Alle 3 havo leerlingen van het Alfrink College deden vorige week mee aan een vakoverstijgend project over ‘vrijheid'. Het project moest de leerlingen duidelijk maken hoe kostbaar vrijheid eigenlijk is.

3H Vrijheid014In de week voorafgaand aan dit project zijn leerlingen voorbereid in de lessen Nederlands, Engels, geschiedenis en tekenen. De lessen bij Nederlands richtten zich op poëzie en het schrijven van een gedicht over vrijheid. Leerlingen hebben vervolgens hun gedicht gebruikt in de workshop cartoon maken. Deze workshop werd gegeven door Firas Aboud, een illustrator en cartoonist uit Syrië. Op deze manier ontstond een moderne emblema (cartoon + gedicht).

Engels

Bij de lessen Engels bereidden de leerlingen vragen in het Engels voor met een vluchteling uit Dafur, Yousif Fasher. Anna uit 3 havo: “Ik was erg onder de indruk van het verhaal van Yousif. Je kunt je eigenlijk niet voorstellen dat zoiets op dit moment gebeurt in de wereld. Je hoort veel dingen op het nieuws, maar je weet toch niet het hele verhaal erachter. En door zijn verhaal krijg je daar wat meer beeld van.”

Afsluiting

Het project werd afgesloten met een presentatie- en beoordelingsronde, waarbij de leerlingen elkaar moesten beoordelen. Per klas zijn er nog twee prijzen uitgereikt voor de beste emblema en beste film.

-advertenties-

-goede doel-