brievenbusEr is veel weerstand vanuit de Zoetermeerders tegen het verdwijnen van ongeveer 50% van de brievenbussen. Veel kritiek op PostNL voor het weghalen van de bussen bij de ouderencentra. Ook het weghalen voor de Kerst krijgt geen applaus van onze stadsgenoten.

Op onze publicatie over het verdwijnen van 45 brievenbussen kwamen veel reacties. Opvallend is het aantal mensen dat kritiek heeft op PostNL rond het weghalen van de bussen in de buurt van aanleunwoningen en verzorghuizen. Juist ouderen en bedrijven maken nog veel gebruik van de klassieke brief en kaart. 

Marco schrijft: "Dadelijk met auto naar brievenbus lekker milieu vriendelijk". Door het verdwijnen van 45 brievenbussen, blijven er nog 54 over in heel Zoetermeer. Ex Zoetermeerder Johan heeft al ervaring met het weghalen van de bussen en schrijft: "Kan in Zoetermeer makkelijk. Hier op het platteland deden ze het ook. Maar dat hebben ze gelukkig teruggedraaid".

 

Weg met Kerst

Heiko voorziet problemen met het versturen van de kerstkaarten. "Handig, vlak voordat alle kerstkaarten verstuurd gaan worden". Ook leven veel mensen mee met de minder mobiele Zoetermeerders, die veel meer moeite moeten gaan doen om hun brief of kaart te posten. Voor een aantal wordt het zelfs onhaalbaar om zelfstandig naar de brievenbus te gaan.

 

Zelf bezorgen of postophaaldienst

Renee schreef: "Nog even en we kunnen zelf de post bezorgen". Arie heeft een creatief idee: "Ik zie een nieuwe dienst ontstaan. Een postophaaldienst, er is altijd wel iemand die toevallig een brief moet posten en dan even langsloopt om een brief mee te nemen. Eventueel ook even kort een praatje?"

 

Politiek

Twee politieke partijen hebben gereageerd. Zoetermeer Vooruit schrijft dat ze aandacht willen besteden aan het verdwijnen van de brievenbussen en schrijven: "Zoetermeer Vooruit zal hier zeker aandacht aan besteden en actie op ondernemen".

Ook Marijke van der Meer namens Zó! Zoetermeer reageert: "Heel jammer en onhandig, maar we gaan er niet over. Er worden steeds minder brieven verstuurd (wel steeds meer pakjes) en een brievenbus moet iedere dag geleegd worden. Als er dan 3 brieven in zitten met ieder 1,5 euro postzegel dan loont het niet om er heen te rijden. De gemeente mocht niet eens advies geven, maar heeft wel instanties genoemd die het wel hebben gedaan. Mensen die de afstand naar de brievenbus niet kunnen afleggen moeten vooral contact opnemen met de Wmo want dan is - ook voor andere boodschappen - wellicht een scootmobiel aan de orde. ".

 

Wij hebben de reacties onder de aandacht gebracht van de gemeente. De persvoorlichting gaf in eerste instantie aan dat de gemeente niets kan veranderen aan het beleid van PostNL. Toch wilde de persvoorlichter dit voorleggen aan de verantwoordelijk wethouder en ambtenaar, maar door de herfstvakantie komt deze reactie later.

 

 

 Lees ook: halvering-aantal-brievenbussen

-advertenties-

-goede doel-