treasure hunt 2Na de TrashUre Hunt op het strand van de Noord-AA gaat de TrashUre Hunt nu de wijken in. Met de start in Palenstein komen Stichting Mooi, TrashUre Hunt en de gemeente samen om kinderen bewust te laten worden van de gevolgen van zwerfafval voor het milieu. Afval en plastic in de natuur is heel slecht, aldus Anneke Janse van Stichting Mooi.

Door middel van spelletjes en informatief materiaal wordt aan de aanwezige kinderen uitgelegd wat er met plastic en afval in het milieu gebeurt. Al gauw gaan de kinderen enthousiast op zoek om als ‘Piraten’ de ‘schatten’ te vinden en binnen de kortste keren worden plastic flesjes uit de bosjes gehaald. En worden ook kartonnendozen, stukken tapijt en zelfs een tostiapparaat uit de rand van de naburige vijver opgevist. De mensen van TrashUre Hunt helpen net zo enthousiast mee met het afvoeren van de grote stukken afval. De gemeente wordt dan ook al snel geïnformeerd zodat dit afval ook dezelfde dag nog kan worden afgevoerd.

treasure hunt 3  treasure hunt 5 

"Wij vinden het allemaal leuk om te doen", zegt Jim (8 jaar) enthousiast om vervolgens weer snel op zoek te gaan naar de volgende ‘schatten’. Binnen de kortste keren raken de afvalbakken aardig gevuld. "De boel zal straks een stuk schoner zijn dan toen we begonnen en dat is ook de bedoeling", aldus Caroline van TrashUre Hunt.

TrashUre Hunt is vier jaar geleden gestart na een bezoek aan het strand na een drukke dag. Dit bezoek werd de start van een schoonmaakactie en deze actie kreeg in de media veel aandacht. Inmiddels is de groep uitgegroeid tot een organisatie die in Den Haag is gekoppeld aan scholen in iedere wijk. Nu is TrashUre Hunt ook in Zoetermeer actief en zullen de acties ook een vervolg krijgen. De zwerfvuilkanjers uit Palenstein zullen iedere twee weken aan de slag gaan voor een schoonmaakactie.

Tekst en foto's: Ferydon Sedigi en Alexander Pil

-advertenties-

-goede doel-