spel5Kinderen in Buytenwegh konden woensdag in de herfstvakantie mee doen aan een leuk spel waarbij ze medicijnen aan ‘zieke’ dieren moesten uitdelen. De kinderen leerden zo meer over de eigenschappen van elk dier, want ze moesten zelf uitzoeken welk medicijn voor welk dier geschikt zou zijn!

De dieren, herkenbaar aan een dierenmasker stonden verspreid over het schoolplein tegenover Bus 63. Alle 20 kinderen die deelnamen aan het medicijnspel kregen een buisje met medicijnen en stellen het dier een vraag om te weten of zij het goede medicijn hebben gegeven. Als een kat gaat blaffen na het geven van het medicijn moeten de kinderen nog even verder zoeken, tot de kat een tevreden miauw laat horen!

spel  spel3 

Er was op het eind nog een heel leuk balspel waar alle kinderen aan mee konden doen. In de pauze was er een lekker glaasje limonade en een koekje, en toen ze weer naar huis gingen was er een zakje met snoepjes voor ieder kind.

Het medicijnspel was een samenwerking vanuit  Bus 63 Halte 2717 Buurtforum BB4 kids en het kinderwerk en de YMCA die het spel kwam uitvoeren.

-advertenties-

-goede doel-