2 copyStichting Doe Goed in Zoetermeer zet zich belangeloos in voor alle mensen die in Zoetermeer leven, wonen en werken. Jaarlijks levert DGIZ een grote bijdrage aan een Zoetermeers maatschappelijk goed doel. Dit jaar gaf DGIZ een cheque ter waarde van 6000 euro aan Brenda Hartgring van Stichting Iedereen Een Maaltijd.

3Het doel van DGIZ is om alle inwoners met elkaar te verbinden, Zoetermeer groot te maken en om samen trots te zijn op onze stad. In 'De week van het Goede Doel' halen zij donaties op die bestemd zijn voor een goed doel in Zoetermeer. Dit jaar geven zij Stichting Iedereen Een Maaltijd een steuntje in hun rug met de overhandiging van een prachtige cheque ter waarde van 6000 euro afgelopen vrijdag. Hiervan kan Stichting Iedereen Een Maaltijd een vaatwasser kopen en de nodige keukenapparatuur voor in de lunchroom.

Stichting Iedereen Een Maaltijd

Stichting Iedereen Een Maaltijd is opgericht door Brenda Hartgring en helpt mensen die om verschillende redenen, bv armoede, ziekte, geen gezonde maaltijd op tafel kunnen zetten. De Stichting werkt met vrijwilligers vanuit de Lunchroom in het Woonhart en verzorgt zo elke dag maaltijden voor mensen die het zelf even niet kunnen. Stichting Iedereen Een Maaltijd wil ook graag mensen verbinden zodat ze samen kunnen eten en een steun zijn om eenzaamheid tegen te gaan. Een nieuw project van de stichting brengt mensen samen tijdens het eten: een oudere die eenzaam is koopt een maaltijd en krijgt er een maaltijd bij om te delen met iemand die geen geld heeft om zelf voor gezonde maaltijden te zorgen. Samen bestrijden zij zo eenzaamheid en armoede terwijl de mensen samen gezellig genieten van een heerlijke maaltijd.

 

Foto's en Tekst: Jordy Bruijnius

-advertenties-

-goede doel-