sh club envyDe rechter heeft bepaald dat de sluiting van Club Envy door burgemeester Aptroot niet terecht was. Hiermee lijkt een einde gekomen aan een zaak die vanaf maart 2016 opspeelde. De club werd toen gesloten na een nacht vol geweld. Onterecht zegt de rechter nu. 

De voormalig eigenaar van Club Envy aan de Amsterdamstraat in het Stadshart vindt dat hij door de gemeente niet gesloten had mogen worden. Volgens hem was het publiek dat buiten de deuren van de club op de vuist ging, niet zijn verantwoordelijkheid. In de nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 februari ging het mis. De wachtende bezoekers werden ongeduldig en er ontstond een grootschalige vechtpartij. Er waren 45 politie eenheden nodig om de orde te herstellen. Bij dit incident raakte twee agenten gewond en zijn er arrestaties verricht. Voor dit incident en eerdere incidenten besloot burgemeester Aptroot de club voor een kwartaal te laten sluiten.

 

Advocaat Kortenbach

Vincent Kortenbach, de advocaat van Envy geeft in een interview met het AD aan dat de burgemeester feiten verzonnen zou hebben en de consequenties van de verloren rechtszaak niet accepteert. Volgens de advocaat betaald de gemeente de door de rechter opgelegde vergoeding niet. Vincent Kortenbach wil nu de gemeente dagvaarden om een schadevergoeding van een ton te betalen.

De gemeente was voor ons op deze korte termijn niet bereikbaar voor commentaar. Volgens het AD zou de gemeente al wel geld overgemaakt hebben, maar dit konden wij niet bevestigd krijgen. 

Interview met burgemeester direct na sluiting

 lees meer: club-envy-3-maanden-dicht

 

 

-advertenties-

-goede doel-