Uitreiking Lintje Mw Veldhuijzen Marc Rosier Zoetermeer Actief Foto Patricia Munster 001De Pelgrimshoeve vierde afgelopen zaterdag het 35 jarig jubileum, waarin een eenvoudig initiatief zich ontwikkelde tot de huidige grote winkel voor tweedehands artikelen aan de Wattstraat. Maar de Pelgimshoeve zou niet bestaan zonder de vele vrijwilligers en daar speelt Anneke Veldhuijzen een belangrijke rol in.

Tijdens het feest bracht loco- burgemeester, wethouder Rosier een bijzondere verrassing voor vrijwilligster Anneke Veldhuijzen, die al jaren een zeer belangrijke rol vervult voor de Pelgrimshoeve. Al sinds januari 1990 zet Anneke zich met hart en ziel in voor de Pelgrimshoeve, als bestuurslid, secretaris en als algemeen coördinator.

Marc Rosier: “Met uw gedrevenheid en uw enthousiasme speelt u een hoofdrol in het kringloopbedrijf dat u zo dierbaar is. U kan met recht worden beschouwd als de spin in het web!” Anneke was, nu al weer 11 jaar geleden, volop betrokken bij de verhuizing van de boerderij in Rokkeveen naar het complex aan de Wattstraat, ze is zo’n beetje fulltime in de weer voor ‘haar’ Pelgrimshoeve. Ook alle andere vrijwilligers kunnen op haar rekenen, als er iemand ziek is of om andere redenen wel een steuntje in de rug kan gebruiken, is daar altijd Anneke.

Als blijk van waardering voor al het werk dat Anneke Veldhuijzen als vrijwilliger verzet voor de Pelgrimshoeve werd zij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Marc Rosier was de eerste die haar daarmee mocht feliciteren, na het opspelden van de Koninklijke onderscheiding.

Foto door: Patricia Munster, patriciareports.com 

 

-advertenties-

-goede doel-