Sana is doof geboren, maar laat haar handicap geen belemmering zijn. Zij doet de opleiding keukenassistent en loopt stage bij Stichting Iedereen een Maaltijd. Bij het serveren weet zij zich prima duidelijk te maken en lukt het haar om de bestelling op te nemen. Sana geniet van haar werk en straalt dat uit.

sanaZe heet Roepsana op 't Einde, maar laat zich graag kortweg Sana noemen. Sana is 31 jaar en doet de opleiding Keukenassistent. Tot zo ver niets bijzonders, maar Sana is doof geboren en haar spraak is niet voor iedereen makkelijk te begrijpen. Des te opvallender is haar keuze om een beroep te kiezen waarbij veel communicatie nodig is. Sana komt elke werkdag vanuit Rotterdam naar Zoetermeer om met veel plezier haar werk te doen. Op de donderdag kookt zij de maaltijd en mag daarvoor van de gasten regelmatig complimenten ontvangen.

Brenda Hartgring is de oprichter van Stichting Iedereen een Maaltijd en begeleidt de vrijwilligers en stagiaires die in de lunchroom in het Woonhart komen werken. Zij ziet regelmatig hoe knap Sana zich weet te redden in deze horende wereld. "Sana blijft rustig als mensen een beetje schrikken van haar stemgeluid of wanneer ze de bestelling van de klant niet begrijpt. Ook valt het soms niet mee om elkaar in de keuken te begrijpen, vooral als het druk is. Maar ze heeft mij een paar gebaren geleerd en we komen er samen altijd uit", zegt Brenda.

Interviewer Lindsay Sinniah zocht Sana op de werkvloer op en vroeg haar waarom ze deze opleiding heeft gekozen en wat ze leuk vindt aan het werken bij Iedereen een Maaltijd. 

 

 

Wil je ook een keer de maaltijd van Sana proeven? Kom dan mee eten bij Iedereen een Maaltijd of bezoek eerst de Facebookpagina

-advertenties-

-goede doel-