taxiDe Zoetermeerse Taxibedrijven gaan gebukt onder de terreur van 'De Taxi Tikker'. De vandaal slaat of gooit de ruit van een portier in, haalt de taxi overhoop maar neemt niets mee. De dader lijkt te weten waar de taxi's staan en grijpt zijn kans als niemand kijkt. De financiƫle schade is enorm.

De afgelopen maand zouden er zeker 22 taxi's in Zoetermeer beschadigd zijn, zo laat een taxichauffeur weten. "Het heeft er alles van weg dat de dader weet waar de taxi's staan. Bij mijn bedrijf heeft hij een stoeptegel door de ruit van de taxi gegooid", zo vertelt de chauffeur die anoniem wil blijven. Hij weet dat er taxi's beschadigd zijn in verschillende wijken, waaronder Palenstein, Buytenwegh-De Leyens, Driemanspolder en Meerzicht. 

Het gaat om taxi's van verschillende bedrijven en de aanpak van de vandaal is telkens hetzelfde. Hij wacht tot de taxi geparkeerd staat op een openbare parkeerplaats en beschadigd dan de auto door de ruit in te slaan of in te gooien. Vaak is dit in de nachtelijke uren wanneer de taxichauffeur ligt te slapen. De auto's gaan met de chauffeur mee naar huis omdat deze vaak midden in de nacht of in de vroege ochtend ritten moet maken. 

De schade loopt al snel in de papieren. De sponning van de auto repareren en een nieuwe ruit is al snel 1000 euro. Tel daarbij een aantal uren op waarbij de taxi tijdens de reparatie geen ritten kan maken. Nog afgezien van de extra tijd voor administratie en aangifte doen.

 

Niets is weggenomen

Het lijkt de dader vooral te gaan om het beschadigen van de taxi. Er is zelden of nooit iets uit de auto gestolen. Ook zijn er bedrijven waar een auto meerdere keren beschadigd is. Telkens is dan de taxi het mikpunt en blijven ernaast geparkeerde auto's ongemoeid.

De Zoetermeerse taxichauffeur Khaled Fadaie doorbrak het zwijgen toen hij in een week tijd twee keer zijn auto beschadigd aantrof. Khaled heeft beelden van de inbraak in zijn taxi in september online gezet. Ook heeft hij deze beelden naar de politie gestuurd. De beelden zijn slecht van kwaliteit en blijken voor de politie onbruikbaar. 

 

Beelden van de inbraak. Bron: Facebook van Speedtax

 

De eigenaren van taxi's en taxicentrales willen met elkaar in overleg over deze situatie. Er zijn een aantal maatregelen die ze zouden kunnen nemen, zoals de taxi's in een garage zetten met bewaking. Maar dit heeft natuurlijk consequenties. De chauffeur moet dan eerst naar de centrale plek. Dit kost tijd en dus geld. Ook een stalling en bewaking zorgt voor hogere kosten. De gedupeerden hopen dat de dader snel gepakt wordt.

Bij de politie heeft de zaak inmiddels de volle aandacht. 

 

Heb je informatie over 'De Taxi Tikker', neem dan contact op met 0900-8844.

 

-advertenties-

-goede doel-