Brenda Hartging, van Stichting Iedereen Een Maaltijd, droomt al lang van een bijzonder project: Iedereen Eet Mee! Met haar stichting verzorgt ze al maaltijden voor mensen die dit zelf niet meer kunnen maken of betalen. Het nieuwe project zorgt daarnaast voor heel veel verbinding.

Bij Iedereen Eet Mee koopt iemand, bijvoorbeeld een oudere die niet zo gemakkelijk meer zelf kan koken, een maaltijd. In plaats van één maaltijd krijgt hij er echter twee! De tweede maaltijd is voor iemand anders die niet genoeg geld heeft om een gezonde maaltijd te maken. Vervolgens worden de maaltijd gezellig samen opgegeten. Ook mensen die graag beter Nederlands zouden willen leren kunnen zich opgeven als maaltijdpartner.

Brenda: "Veel ouderen vinden het niet fijn om altijd maar alleen te moeten eten, voor hen is het geweldig als ze een tafelpartner hebben! De mensen die gratis mee-eten bij de oudere helpen bij het opwarmen, ze dekken samen de tafel, en genieten samen van het eten. Voor beide partijen dus een heel gezellige avond!"

 

Helpt u mee?

Helpt u mee om dit leuke project te laten slagen? De crowdfundingsactie voor Iedereen Eet Mee! staat op: voorjebuurt.nl/nl/projects/iedereeneetmee

Wie hier een donatie doet krijgt als dank een gratis kopje thee of koffie (bij 10 euro) of bij een donatie van 25 euro kun je een wc tegeltje laten bedrukken met eigen tekst.

tegeltje brenda

-advertenties-

-goede doel-