meervogelsIn de 1e thuiswedstrijd van het nieuwe kalenderseizoen heeft Z.K.V. De Meervogels de 3e winst gepakt in de zaalcompetitie en klimt zodoende naar de middenmoot in de Overgangsklasse. Het zaalseizoen begon dramatisch voor De Meervogels met de blessures van 2 spelbepalende heren. Daarbij opgeteld de langdurige blessures van een 4 tal overige selectiespelers en het was snel duidelijk dat dit zaalseizoen er één van overleven zou worden.

Met de 3e winst uit de laatste 4 wedstrijden is de negatieve tendens gebroken en is halverwege de zaalcompetitie de middenmoot bereikt. In een volgepakte sporthal De Veur werd Heerenveen opzij gezet met de duidelijke cijfers van 30-23. Nadat de ploegen elkaar in evenwicht hielden tot 8-8 plaatste de ploeg van Patrick den Hertog een tussensprint met dynamisch spel en een snelle roulatie.

De ruststand was 13-11 maar vooral in het begin van de 2 helft werd het verschil gemaakt. Thom en Daphne Weidmann – broer en zus – vonden in deze periode de korf gemakkelijk wat leidde tot het uitbouwen van de voorsprong naar 19-11. Onder leiding van onder andere de topschutters Lars van der Weg (8) en Mike Roos (7) werd de voorsprong uitgebouwd naar 24-15 vooraleer Heerenveen hun laatste krachten aanwendde.

De ploeg uit het Hoge Noorden kwam nog wel terug tot 25-22 maar verder kwamen de Friezen niet mede door het feit dat er 4 stippen werden gemist. Professioneel werden de laatste minuten uitgespeeld naar de uiteindelijke 30-23 overwinning.

Op zaterdag 14 januari volgt een nieuwe test voor de Meervogels als koploper KCR uit Ridderkerk op bezoek komt. De wedstrijd begint om 19.30 en toegang in De Veur is uiteraard gratis.

 

Tekst: Wendy Vroedsteijn, wendyvroedsteijn.nl

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-