Michelle Dekker in actie in Saas Fee 2016Michelle Dekker heeft op de World Cup in Bad Gastein de beste prestatie uit haar carrière geleverd. Op de parallelslalom veroverde de 20-jarige atlete uit Zoetermeer haar eerste World Cup-medaille ooit: zilver. "Ik ben nog nooit verder gekomen dan de achtste finale. Hier ben ik echt zó blij mee", straalde Dekker na afloop.

Het nationaal selectielid van de Nederlandse Ski Vereniging plaatste zich in Bad Gastein als zevende voor de eindstrijd (top zestien). In de achtste finale maakte ze een grote fout waardoor ze op achterstand kwam, maar herstelde zich fenomenaal en haalde als eerste de finish. Dekker stoomde vervolgens door tot de finale, waarin ze het aflegde tegen de Oostenrijkse Daniela Ulbing. Diens landgenote Sabine Schoeffmann pakte brons.

Dekker: "Ik ging natuurlijk voor goud, maar de course was redelijk kapot en ik bleef met mijn hand hangen. Dat is jammer, maar uiteindelijk ben ik heel blij met zilver. Vorig jaar heb ik er bijna het hele seizoen uit gelegen door de ziekte van Pfeiffer. Dan is het geweldig om zo terug te komen."

Haar beste World Cup-resultaat tot nog toe was een 10e plaats in 2014, eveneens in Bad Gastein. In 2015 eindigde ze op dezelfde Oostenrijkse piste als 11e. Lachend: "Ja deze piste ligt me wel. Hij loopt van steil naar vlak en ik ben er goed in om bij zo'n overgang snelheid mee te nemen."

Op 28 januari staat in het Sloveense Rogla de volgende World Cup op het programma voor de alpinesnowboardster. Daar wordt gestreden op het olympische onderdeel parallelreuzenslalom.

 

-advertenties-

-goede doel-