kiryoku2016 was een succesvol jaar voor Dojo Kiryoku Zoetermeer, dat inmiddels 32 jaar bestaat. Leden van de vereniging behaalden hoge dangraden in het jodo en iaido en ook op internationale wedstrijden werd goed gescoord.

Lesgever (sensei) René van Amersfoort slaagde op 3 mei 2016 in Kyoto, Japan als eerste en enige Westerling voor de 8ste dan in jodo (Japanse stoktechniek) bij de All Japan Kendo Renmei (ZNKR). Tot nu toe had geen enkele Westerling / Europeaan de 8ste dan gehaald in jodo.

René van Amersfoort heeft met het halen van zijn 8ste dan historie geschreven en is hiermee een voorbeeld geworden voor andere beoefenaars. Met het behalen van dit hoogste niveau wordt zijn verantwoordelijkheid om anderen op te leiden vergroot. Blijven trainen en jezelf en anderen ontwikkelen tot hogere niveaus is het voornaamste doel in Budo. verbetering blijft altijd mogelijk, ook op oudere leeftijd. René van Amersfoort heeft inmiddels de 60-jarige leeftijd bereikt en traint nog steeds bijna elke dag.

Begin Juni 2016 behaalde René ook zijn Kyoshi graad (leraar) in het jodo, waarmee hij nu de hoogste Westerse jodoka is in Europa. In augustus 2016 behaalde Rene ook nog zijn 4de dan Kendo (Japans zwaardschermen) in Amsterdam tijdens het 50-jarig jubileum van de NKR. Tijdens dit NKR 50-jarig jubileum kreeg René uit handen van de NKR voorzitter zijn Japanse 8ste dan jodo diploma uitgereikt in aanwezigheid van de Nederlandse leraar (Louis Vitalis Sensei) en Japanse leraar (Ishido Sensei).

Wedstrijden en meer dangraden

Tijdens de Europese Kampioenschappen Jodo eind september 2016 behaalde Kevin Groos, een leerling van René, als enige van de examenkandidaten zijn 6de dan Jodo. Kevin startte op 9-jarige leeftijd bij Dojo Kiryoku en traint hier al 23 jaar. Hij is assistent leraar bij Dojo Kiryoku. Ook maakte Kevin deel uit van het Nederlandse Jodo team dat de derde plaats bereikte tijdens deze EK Jodo.

Marjan De Block, al zeven jaar trainend bij Dojo Kiryoku, behaalde de 1ste plaats jodo in de 4de dan klasse. Andere Kiryoku leden zoals Elise Heijboer en Maarten Peerenboom haalden tijdens deze EK beiden ook een derde plaats in respectievelijk de 3de dan en 1ste dan klasse Jodo.

Daar bovenop behaalden Kevin Groos en Marjan De Block beiden in December 2016 in Brussel België tijdens een Winterseminar Jodo en iaido, hun 5de dan iaido (Japans zwaardtrekken).

Beginnerscursussen

Half januari 2017 starten er beginnerscursussen / lessen kendo, jodo en iaido bij Dojo Kiryoku. Er wordt getraind in gymnastieklokaal Kerkenbos 10 wijk Meerzicht Zoetermeer.

-advertenties-

-goede doel-