568A6112 Chris Tolman van DSO maakte na ruim 4 maanden weer speelminuten

Na een prima verlopen trainingskamp in Duitsland kreeg de voorbereiding op het tweede gedeelte van het seizoen zijn vervolg. Afgelopen zaterdag speelde DSO in winterse omstandigheden zijn eerste oefenwedstrijd van 2017 tegen FC Boshuizen. Vanwege de slechte weersomstandigheden en competitieverplichtingen werd de wedstrijd verplaatst naar het kunstgrasveld van FC Boshuizen in Leiden.

De zondag 1e klasser bezet momenteel een vierde plaats in de competitie, in de laatste drie wedstrijden heeft de Leidse ploeg 2 wedstrijden verloren en 1 wedstrijd gewonnen. Dezelfde resultaten zijn er voor DSO in de 2e klasse met een vijfde positie op de ranglijst.

De ploeg van Faizel Soekhai kreeg na twee minuten al het eerste tegendoelpunt te verwerken. Na dit snelle doelpunt kwam de Zoetermeerse ploeg beter in het spel maar kon het moeilijk door de sterke defensie van Boshuizen breken. Op slag van rust kwamen de Leidenaren op een 2-0 voorsprong. De tactische aanwijzingen die de ploeg in de rust mee kreeg van trainer Soekhai konden niet of moeilijk in de praktijk gebracht worden door zijn ploeg. Evenals in de eerste helft was het opnieuw Boshuizen die als eerste het doel wisten te vinden. Opnieuw een snelle uitbraak, wederom na twee minuten, van de Leidse ploeg die hiermee de stand wisten te vergroten naar een 3-0 voorsprong. Na ruim 10 minuten spelen wist DSO eindelijk iets terug te doen, 3-1. In het hierop volgende kwartier vielen de doelpunten als rijpe appelen. Uiteindelijk was de eindstand na 90 minuten spelen 6-2 in het voordeel van FC Boshuizen. De technische staf van DSO gebruikte deze wedstrijd ook om een aantal spelers uit de ziekenboeg weer spelminuten te laten maken. Volgende week speelt DSO een thuiswedstrijd tegen 1e klasser SVC’ 08.

Tekst en foto: Eric de Wit

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.