sg wvz heren drongelenTegen hekkensluiter De Vliet 1 deed SG WZC 1 wat verwacht mocht worden met een goede 9-15 zege (periodestanden 2-3, 4-4, 1-4 en 2-4). Het wedstrijdbeeld was levendig waarbij de Zoetermeerse gasten de bovenliggende partij waren maar niet altijd verdedigend nauwgezet te werk gingen, waardoor de thuisploeg lang bij kon blijven.


Na de 2-3 periodestand in het eerste bedrijf – doelpunten van Laurence van Drongelen en Jermaine Gras uit de man meer en Robin Grunefeld met een mooi schot – werd daar in het tweede part een vervolg aan gegeven. Na de 2-5, door opnieuw tweemaal te scoren uit de man meer door Laurence van Drongelen en Guido Slegtenhorst, verzuimde SG WZC uit te lopen en de wedstrijd in een vroeg stadium te beslissen. Ondanks twee scores van Jermaine Gras, waarvan eenmaal vanaf 5 meter, kwam De Vliet kwam terug tot 6-7.
In het derde part stelde SG WZC orde op zaken door dit part met 1-4 te winnen. Een fraaie intikker van Alain Schmidt, de tweede benutte strafworp van Jermaine Gras en een schot plus een score uit de man meer van opnieuw Laurence van Drongelen: 7-11.
De laatste periode werd afgesloten met een 2-4 stand. Invaller Rutger Slegtenhorst wist met een verrassend schot de Rijswijkse goalie te verschalken, Casper Kreffer zorgde vanuit de man meer voor de 7-13 tussenstand (100ste goal van SG WZC dit seizoen), waarna Guido Slegtenhorst zijn tweede en uitblinker Laurence van Drongelen zijn vijfde goal lieten aantekenen: 9-15.


“We hebben het hier op zondagmiddag wel eens moeilijker gehad”, concludeerde coach Cees Loendersloot. “Degelijke uitvoering van de opdrachten, helaas ontbrak het soms aan precisie in de afwerking en soms wat slordig in verdedigend opzicht, vooral in part twee. Maar met twee lastige wedstrijden op het programma hebben we een buffer opgebouwd in de eerste potjes van 2017, waardoor het mogelijk moet zijn ons rond positie vijf te handhaven.”
Door deze overwinning staat SG WZC 1 op een gedeelde 4e plaats in de 2e klas A Bond met 19 punten uit 12 wedstrijden.


Doelpunten: Laurence van Drongelen 5x, Jermaine Gras 4x, Guido Slegtenhorst 2x, Rutger Slegtenhorst, Alain Schmidt, Casper Kreffer en Robin Grunefeld ieder 1x.
Gerlof van de Veen: 9 saves, 3 interventies.
Bijzonderheden: Jarno Senz afwezig, werd prima vervangen door Rutger Slegtenhorst(H2).


Zaterdag 28 januari speelt SG WZC 1 de uitwedstrijd tegen BZ&PC 1. Zwembad De Kuil te Bodegraven is het decor waar om 20.45uur het eerste fluitsignaal klinkt.

Laurence van Drongelen 5x scorend tegen De Vliet(archieffoto)

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

-advertenties-

-goede doel-