Afgelopen zondag moest FCZ het thuis opnemen tegen Graaf Willen VAC uit Wassenaar in de 3de klasse B. Er moest gewonnen worden om aansluiting met de top te behouden. Maar helaas pakte dat anders uit voor FCZ...

fc zoetermeer 3FCZ begon zeer matig aan de wedstrijd. Na nog geen vijf minuten spelen keek FCZ al tegen een 0-1 achterstand aan (prima kopbal). FCZ kwam geen moment in zijn eigen spel en het was dan ook wachten op de 0-2. Maar door een gelukkig gegeven penalty kwam FCZ toch langszij (min 18). Graaf Willem VAC liet zich niet kennen en ging door met verzorgd voetbal spelen. In de 25ste minuut kwam Graaf Willem VAC dan ook verdiend op 1-2 en even later stond de 1-3 op het scorebord, wat ook meteen de ruststand bleek.

In de tweede helft begon FCZ eindelijk wat meer georganiseerd te voetballen en dat leidde tot een paar kansen, maar telkens stond de uitstekende keeper van Graaf Willem VAC in de weg. Graaf Willen VAC was ook in de tweede helft duidelijk de betere ploeg. In de slotfase probeerde FCZ nog een alles of niks poging maar gaf daarbij zoveel ruimte achterin weg dat het twee counters mocht incasseren. De eindstand was dan ook een beschamende 1-5 nederlaag voor FCZ.

Door de nederlaag staat FCZ nu op een 5de plek in de 3de klasse B. Volgend weekend speelt FCZ uit tegen Full Speed uit Delft.

Verslag : Rewin Hoeblal