Dat estafette zwemmen leuk kan zijn bleek vorig weekend wel op het Nederlandse Jeugd en Junioren Kampioenschappen (NJJK). In een knappe race zwommen de meisjes jeugd van zwemvereniging WVZ (Christy Geurts, Inge Vieveen, Rosey Metz en Chefanja Nunes) naar de overwinning in een nieuw Nederlands record op de 4x100m vrije slag.

Het weekend begon al goed begonnen met goud en een Nederlands record bij de meisjes jeugd 4x100m wisselslag. Het WVZ team (Marlinde Beukers, Rosey Metz, Chefanja Nunes en Inge Vieveen) zwom al meteen het record van het WVZ team van vorig jaar uit de boeken. Ook de jongens junioren zwommen zich op deze afstand op het podium. Adriaan Provó Kluit, Scott Jansen, Thomas Jansen en Tygo van Hassel leverde ook op de 4x100m wisselslag een mooie bronzen plak op.

2017.NJJK kb groepssfoto klein

Persoonlijke records

De debuterende jongste zwemmers kwamen allemaal uitstekend voor de dag. Abel te Riele haalde zowel zilver op de 1500m vrij slag als de 200m wissel slag. Jelsie van Ruijven haalde een zilveren en twee bronzen medailles op de 200m schoolslag, de 50m en 200m rugslag. Ook Nurlaylah Kartosentiko lukte het om op haar favoriete 100m vlinderslag een bronzen medaille te halen. De andere zwemmers Bart Pardon, Anthony Kraag en Tim Borselaer zwommen alle drie uitstekende persoonlijke records. Bij de junioren 2 werden alle WVZ medailles binnengehaald door Feija de Bruin. Als een van de jongsten binnen de paralympische klasse wist ze vier bronzen medailles te halen op de 200m en 400m vrij slag, 100m vlinderslag en 200m wisselslag. Dylan Jansen zwom vier en Irma van der Wulp vijf persoonlijke records. Bij de junioren 3 was er twee keer goud voor Adriaan Provó Kluit op de 100m en 200m rugslag. Scott Jansen zwom zes persoonlijke records en op 4 nummers in de top 10. Bij de junioren 4 was er 1 keer goud, 3 keer zilver en 1 keer brons voor Thomas Jansen. Tygo van Hassel zwom twee en Max Visser vijf persoonlijk records.

Jeugd

Bij de jeugd behaalde Rosey Metz 3 keer goud op alle schoolslag nummers. De 50m schoolslag was ook een nieuw kampioenschapsrecord. Twee keer goud was er voor Claire, Niet geheel onverwacht op beide wisselslagnummers. Met de winst op de 200m wissel verbeterde ze ook het Nederlands Record en kampioenschapsrecord. Daarnaast wist ze ook nog zilver op de 100m schoolslag en brons op de 200m rugslag te halen. Vlinderslag specialiste Chefanja Nunes wist op alle afstanden een andere medaille te halen: goud op de 50m, zilver op de 100m en brons op de 200m vlinder. Samen met de 2 bronzen medailles op de 50m en 100m rugslag werd zij het vaakst naar de medailleceremonie geroepen. Ook Inge Vieveen was succesvol. Ze haalde naast een zilveren medaille ook een flink persoonlijk record op de 800m vrij. Brons was er op de 50m schoolslag, 200m en 400m wisselslag. Bij de jongens jeugd was het Klaas Arkesteijn die verraste met zilver op de 50m vrij slag.

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-