Dekker Zoetermeer is van 9 tot en met 12 februari 2017 gastheer van het NK Squash. De beste squashers van Nederland – waaronder een aantal wereldtoppers – strijden om de nationale titel. Het NK belooft dit jaar een waar spektakel te worden voor zowel deelnemers als toeschouwers.

squash poster orgineel

Dekker Zoetermeer heeft als enige in Nederland een full glass showcourt. Alleen tijdens een aantal toptoernooien in de wereld wordt gebruik gemaakt van een dergelijke baan. Tijdens het NK zullen de wedstrijden professioneel in beeld worden gebracht, zoals dat op de grootste toernooien ook gebeurt. De verwachting is dat het evenement door circa 1500 bezoekers zal worden bezocht. De toegang is gedurende het gehele evenement gratis. De wedstrijden zullen professioneel worden aangekondigd met licht en geluid. De presentatie op 12 februari, de finaledag, wordt verzorgd door de bekende radio DJ van NPO Radio 2 Bart Arens.

Walk of Fame

Wat het NK dit jaar eveneens bijzonder maakt, is dat er een Walk of Fame wordt ingericht met aandacht voor de geschiedenis van de squash en het NK in Nederland van 1938 tot heden. In de 100 meter lange gang van Dekker Zoetermeer zal van ieder jaar dat het NK is gehouden van 1938 tot en met 2016 een portret van de winnaar worden getoond, voorzien van het jaartal waarin is gewonnen. Dit betekent dus dat de hele gang vol zal hangen met portretten van alle oud-winnaars. Ook zullen er oude squashgear en andere items worden getoond. Sommige spelers hebben het kampioenschap meerdere malen op hun naam geschreven en krijgen dan ook meerdere portretten. Er zullen ook meerdere oud-kampioenen aanwezig zijn tijdens het evenement. Een aantal van deze kampioenen zal door Bart Arens worden geïnterviewd.

-advertenties-

-goede doel-