panterkemphanen04022017Na twee uitwedstrijden in twee weken was het eindelijk weer tijd voor een thuiswedstrijd op de ijshockeykalender. Tegenstander Eindhoven Kemphanen had nog iets te vereffenen na de nederlaag in eigen stadion. Voor de gastheren uit Zoetermeer was het zaak om ook weer eens een goed resultaat neer te zetten na de nederlaag van vorige week. Kortom een wedstrijd met het goede gevoel als thema. Dit gevoel kwam zeker want de Panters wonnen met 7-4 en stelde hiermee een playoff plek veilig.

Na een show waarbij de jongste leden van de Panters actief deel namen was het tijd voor de wedstrijd. De druk op het Eindhovense doel was al vanaf het begin aanwezig. Ondanks het betere spel van de Panters leverde deze periode geen doelpunten op. Het tweede part begon zoals de eerste werd beƫindigd namelijk met heel veel snelle acties voor beider goals. Dit leidde in de 23ste minuut tot een goal van de Kemphanen door Kayo van Zoest. Hierna was het aan de Panters om de gelijkmaker te forceren. Dat gebeurde ook toen in de 27ste minuut Ludek Skop vanuit een man meer situatie de 1-1 scoorde. Dat Zoetermeerse formatie kwam niet veel later zelfs op voorsprong toen in de 30ste minuut toen Thomas Borgman koel bleef in de afwerking van een afgeketst schot op het Eindhovense doel. De marge werd nog groter toen in de 33ste minuut de 3-1 op het scorebord bracht.

Stick

De derde periode was nog maar net gestart en weer was er een score van de Zoetermeer Panters toen via de stick van Levi Boer de 4-1 daar was. De Zoetermeerse doelpuntemachine draaide op volle toeren want in de 43ste minuut was het Leroy Haanstra die voor de 5-1 zorgde. In de 46ste minuut deden de Kemphanen wat terug toen Nick Verschuren Panters goalie Villehart Kuusamo passeerde en daarmee de 5-2 op het scorebord liet verschijnen.

Dit bleek maar een eenmalige actie te zijn want in de 52ste minuut was het wederom Ludek Skop die zijn tweede doelpunt van de wedstrijd meepakte en daarmee de stand op 6-2 bracht. Vanuit een man meer situatie werdde marge naar drie verkleint toen Marek Pitka de 6-3 in schoot, gevolgd door de 6-4 van Tom Messie twee minuten voor tijd.

Hierdoor werd het toch nog spannend in de laatste minuten toen Eindhoven de goalie verving voor een extra aanvaller. Hieruit kon Ludek Skop met een zogenaamde empty netter zijn derde doelpunt van de wedstrijd makenen bepaalde hiermee de eindstand op 7-4.

Puckdrop

De volgende wedstrijd is wederom in het Silverdome. Ditmaal tegen de Antwerpen Phantoms. De puckdrop is op zaterdag 18 februari om 20.00 uur.