Chefanja Nunes vlinderslagBij het zwemevenement Swim Cup The Hague was afgelopen weekend ook zwemvereniging WVZ uit Zoetermeer present. Niet alleen zwommen een aantal wedstrijdzwemmers mee, ook WVZ-zwemmers uitkomend voor RTC-Den Haag, RTC-Amsterdam als ook voor het NTC-Amsterdam waren hierbij aanwezig. Twee WVZ-zwemsters hebben afgelopen weekend een bijzondere zwemprestatie geleverd.


Chefanja Nunes vlindert naar een EJK-ticket
Op de laatste dag van de Haagse Swim Cup wist Chefanja Nunes (lid van WVZ en trainend bij het RTC Den Haag) iedereen te verbazen door op de vroege zondagmorgen een EJK-limiet op de 50 meter vlinderslag te behalen. Haar tijd van 27.44 was snel genoeg om aan de kwalificatie eis van deze afstand te voldoen (27.58). Hiermee heeft Chefanja zich verzekerd van een startbewijs voor de Europese Jeugd Kampioenschappen 2017 die van 28 juni t/m 2 juli in Netanya (Israƫl) worden gehouden.


Schoolslagzwemster Tes Schouten zwemt een Nederlands Record
Tes Schouten (lid van WVZ en trainend bij het RTC Amsterdam) zwom zaterdag een nieuw Nederlands Record (categorie 17 jaar) op de 100 meter schoolslag. Wist Tes in de ochtend series al een NL record in een tijd van 1.09.65 te zwemmen, zo wist zij in de avonduren nog sneller te gaan en verbeterde zij haar record naar een tijd van 1.09.52. Al eerder dit seizoen wist Tes zich te plaatsen voor de EJK; zij heeft al startbewijzen voor de 50 en 100 meter schoolslag op zak.

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-