IMG 2407

De Zoetermeerse karateka Glenn Leggedoor en Nicky Gerritsen, uitkomend voor Unity99 te Rotterdam, hebben afgelopen zondag deelgenomen aan de Nederlandse Karate Kampioenschappen Teams 2017 in Apeldoorn.  Bij teamwedstrijden strijden twee teams van elk 3 karateka’s om de winst. Het team dat het eerst 2 wedstrijden heeft gewonnen gaat door naar de volgende ronde.

 

Ook dit jaar waren er weer sterke tegenstanders waaronder ook selectie leden van de Nederlandse kernploegen. Hier was Glenn Leggedoor allerminst van onder de indruk! Hij was met zijn teamgenoten RayJean en Noah als eerste aan de beurt in de categorie cadetten jongens. Vol zelfvertrouwen en met prachtige technieken haalde Glenn op indrukwekkende wijze alle partijen met winst naar zich toe. Mede dankzij zijn prestaties bracht dit het team naar de kleine finale waarin zij ijzersterk waren en een verdiende bronzen plak binnensleepten!
Hierna was het de beurt aan Nicky Gerritsen met haar teamgenoten Melissa, Savanna en Susan, in de categorie cadetten meisjes. Nicky benadrukte hier maar weer eens dat zij, binnen deze categorie, absoluut tot de top van het Nederlands karate behoort! Nicky draaide sterke partijen en wist deze met winst naar haar toe te trekken en mede hierdoor kwam ook haar team in de kleine finale terecht! De dames stonden op scherp en waren vastberaden om deze winst te pakken. En met succes! Ook voor het meisjes team Unity99 een mooie bronzen plak!

 

Op de foto van links naar rechts Melissa, Savanna, Susan, Nicky, Glenn, Noah en RayJean

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

-advertenties-

-goede doel-